Amerikan haber sitesi Daily Beast'te, “Son 10 yılın en korkunç depreminde enkaz altında kalan sırlar” başlığı ile yayınlanan haberde Tom Mutch, deprem bölgesinden izlenimlerini aktardı.

ABD basınında yer alan haberde,  "Türkiye ve Suriye'yi harap eden depremlerde ölü sayısı, resmi tahminlerden daha da korkunç olabilir" ifadelerine yer verildi.

Mutch, "Türkiye ve Suriye'yi harap eden depremlerde ölü sayısı, resmi tahminlerden daha da korkunç olabilir" ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de depremler yaygın ve çok siyasi bir konu ve mayıs ayında yapılması beklenen seçimler öncesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan için tehlikeli olabilir" denilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

"1999'da İstanbul'da 17 binden fazla insanın hayatını kaybettiği korkunç bir depremin ardından, Erdoğan'ın AKP'si binaları güvenli ve depreme dayanıklı hale getirmek için reform ve yolsuzlukla mücadele tedbirleri vaat ederek bunu sermayeleştirdi. İnsanlar, inşaatları iyileştirmek için milyarlarca lira değerinde 'deprem vergisi' ödedi. Ancak, hükümeti eleştirenler bu paranın büyük kısmının yolsuzluk yapan yetkililer tarafından 'cebe atıldığını' söylüyor."