ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Vietnam zirvesinde somut sonuç çıkmadı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Şu an bir anlaşmaya varılamadı” denildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, tarafların yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini ve gelecekte görüşmeyi planladığını ekledi.

TRUMP: YAPTIRIMLAR NEDENİYLE ANLAŞAMADIK

Trump, tek başına düzenlediği basın toplantısında Kuzey Kore tarafının bütün yaptırımların kaldırılmasını istediğini, kendilerinin bunu kabul etmediğini açıkladı. Trump, “Mesele yaptırımlardı. Bütün yaptırımların kaldırılmasını istediler ve biz bunu yapmaya istekli değildik. Bu mesele yüzünden masadan kalkmak zorunda kaldık” dedi.

İki liderin ikinci buluşmasında, Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması konusunda somut bir yol haritasının açıklanması ve 44 yıldır kağıt üzerinde devam eden Kore Savaşı’nın son bulduğunun ilan edilmesi bekleniyordu. İki liderin ortak bir imza töreni düzenleyip ortak açıklama yapması planlanıyordu. Ancak liderler, planlanan öğle yemeğine katılmadan görüşmelerin yapıldığı otelden ayrıldı.

Anlaşma sağlanamaması, Güney Asya borsalarını da olumsuz etkiledi.