IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, IŞİD’e karşı mücadelede DSG ile ortak çalışmalara devam edeceklerini, Türkiye ile birlikte Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal saldırılarında bulunan grupların üyeleri hakkında bilgi topladıklarını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Kino Gabriel, DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali ve IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Hesekê-Til Temir arasındaki bölgede bulunan Uluslararası Koalisyon üssünde ortak basın toplantısı düzenledi.

IŞİD’in gizli hücre yapılanmalarına karşı DSG ile ortak eylem koordinasyonu hakkında görüşmelerin devam ettiğini söyleyen IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, “IŞİD’in maddi ve ideolojik olarak bitirilmesi için ortağız. Çünkü IŞİD’in maddi olarak bitirilmesi ideolojik olarak bitirilmesi anlamına gelmiyor. Bunun için Dêrik’ten Derazor’a DSG ile süreklilik arz eden güçlü ilişkilerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

 ‘GÖREVİMİZ DAİŞ’İN BİTİRİLMESİ’

Caggins, 400’ü aşkın IŞİD ve El Nusracıların saldırısına ilişkin ise şunları söyledi: “Başlıca görevimiz IŞİD’in bitirilmesi. Bununla birlikte Kuzey ve Doğu Suriye’deki savaşta Türkiye’nin yanında yer alanlar hakkında bilgiler topluyoruz.”

Güçlerinin konuşlanmasına ilişkin ise Caggins, görevlerinin sınır güvenliği olmadığını belirterek, başlıca görevlerinin IŞİD’in bitirilmesi olduğunu tekrarladı. Caggins, “Güçlerimizi sınırdan çektik ve Hesekê ile Derazor bölgesine yerleştik” diye konuştu. M4 yolunun kullanılmasına dair sorulan soruya da Caggins, M4 yolunu DSG aracılığıyla kullanacaklarını ancak DSG’nin kendilerini savunamaması durumunda ise başka güçlerle koordineli bir şekilde bu yolu kullanacaklarını kaydetti.

 ‘GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINAMIYOR’

DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali ise, IŞİD’li tutuklulara ilişkin gelen soru üzerine, tutukluların bulunduğu cezaevlerinin evlerden cezaevlerine dönüştürüldüğünü, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevlerinin mevcut olmadığını söyledi. Tutuklu bulunan yabancı uyruklu IŞİD'lilerin yaklaşık 60 dünya devletinin vatandaşı olduğunu belirten Bali, bu tutukluların güvenlikleri ve gerekli taleplerden sadece ABD’nin değil tüm bu devletlerin sorumlu olduğunu söyledi.

Dünya standartlarında cezaevlerinin kurulması çağrısı yapan Bali, “Tutuklu çetelerin büyük bölümü suçlarını ve suç ortaklarını itiraf etmeye başladı. Ancak aynı odada 100 kişinin kaldığı bir cezaevinde infazların yaşanmasından kaygılanıyoruz” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı