ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgelerini ziyaret etmek üzere Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne ulaştı.

Blinken, yarın ise Ankara'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 merkezli depremlerin 14’üncü gününde ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken Türkiye’ye geldi.

Reuters muhabiri Hümeyra Pamuk, Twitter hesabından Blinken'ın İncirlik Hava Üssü'ne ulaştığını paylaştı.

Pamuk, Blinken'ın deprem bölgeleri üzerinden helikopterle geçeceğini daha sonra İncirlik'te ABD'nin yardım çalışmalarını inceleyeceğini paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı İncirlik’te karşılayan ekipte ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake de yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın İncirlik Hava Üssü'nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Çavuşoğlu ve Blinken, helikopter ile depremden etkilenen Hatay üzerinde incelemeler yaptı.

Blinken daha sonra İncirlik Hava Üssü’nde ABD ekipleri ile depremzede ailelerle görüşecek.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken yarın görüşmelerin devamı için Ankara’ya geçecek.

Blinken'ın iki gün süren Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşebileceği belirtildi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ DE GÜNDEME GELECEK

Reuters'ın aktardığı habere göre, ziyarette, ABD'nin deprem konusunda Türkiye'ye yapacağı yardımlar kadar, İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliği de ele alınacak. Washington, depremden önce yapılan temaslarda Ankara'ya iki ülkenin üyeliklerine onay verme çağrısı yapmıştı.