ABD Başkanı Joe Biden, Maraş merkezli Pazarcık ve Elbistan depremlerine ilişkin resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Türkiye'de 1121 kişinin hayatını kaybetmesine ve komşu Suriye'de de büyük yıkıma sebep olan deprem nedeniyle 'üzüntü duyduğunu' dile getiren Biden, Washington yönetiminin 'destek' çağrısını yineledi.

Biden, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremin neden olduğu can kaybı ve tahribattan derin üzüntü duyuyorum. Ekibime, Türkiye ile koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye ve ihtiyaç duyulan her türlü desteği sağlamaya devam etmeleri talimatı verdim."

'HER TÜRLÜ YARDIMI SAĞLAMAYA HAZIRIZ'

Geçtiğimiz saatlerde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Biden, Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal hükümet ortaklarını, en çok etkilenenlere yapılabilecek yardım seçeneklerini değerlendirmesi için yönlendirdi" denilmişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın imzasıyla yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ABD, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen yıkıcı deprem haberlerinden derin endişe duyuyor. İhtiyaç duyulan her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Biden, Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal hükümet ortaklarını, en çok etkilenenlere yapılabilecek yardım seçeneklerini değerlendirmesi için yönlendirdi. Durumu, Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından takip edeceğiz."