Avrupa Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının, Rus turistlere vize kolaylığı sağlayan anlaşmanın askıya alınması yönündeki çağrılara destek beyan edeceği öne sürüldü.

Financial Times gazetesi, 2007 tarihli vize anlaşmasının askıya alınması halinde Rus turistlerin Avrupa'ya seyahatinin zorlaşacağını yazdı.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya devletine ve devletle bağlantılı şahıslara bir dizi yaptırım uygulamaya başlayan Avrupa Birliği'nin (AB), bu kez Rus turistleri hedef alacağı öne sürüldü.

İddiaya göre, AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının bu hafta yapacağı gayrı resmi toplantıda, Moskova'yla 2007'de yapılan vize kolaylığı anlaşmasının askıya alınması çağrıda bulunulacak.

Financial Times gazetesi üç farklı kaynağa dayandırdığı haberinde, Prag'da salı günü başlayacak iki günlük toplantıda, AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının "Rus turistlere vize verilmemesi için bazı üyelerden yükselen çağrılara siyasi destek beyanında bulunacağını" öne sürdü.

'KENTLERİMİZDE, MARİNALARIMIZDA DOLAŞMALARI UYGUN DEĞİL'

Üst düzey bir AB yetkilisi, "Rus turistlerin bizim kentlerimizde, bizim marinalarımızda dolaşması uygun değil. Rus halkına bu savaşın onaylanmadığına, kabul edilebilir olmadığına dair bir sinyal göndermemiz gerekiyor" dedi.