Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları, mevcut yaptırımların etkileri, yeni yaptırımlar, enerji piyasası, Ukrayna'nın üyelik başvurusu, mülteciler, savunma ve gıda gibi çeşitli konuları görüşmek için Paris'te bir araya geldi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Leyen, Ukrayna'daki doğum hastanesine yönelik saldırının "savaş suçu" sayılabileceğini ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülke lideri, AB Dönem Başkanı Fransa'nın ev sahipliğinde Paris yakınlarındaki Versay Sarayı'nda bir araya geldi. İki gün sürecek AB Liderler Zirvesi'nde Rusya-Ukrayna savaşı, farklı boyutlarıyla tartışılacak ana başlık olacak.

AB Komisyonu Başkanı: Hastaneye saldırı "savaş suçu" sayılabilir

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki doğum hastanesine yönelik saldırının "savaş suçu" sayılabileceğine inandığını ve soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

Von der Leyen, kamu yayıncısı France Info'ya yaptığı açıklamada, Mariupol kentindeki doğum hastanesine yönelik saldırının insanlık dışı, iğrenç ve acımasız olduğunu kaydetti.

Bu saldırının "savaş suçu" sayılabileceğine inandığını ifade eden von der Leyen, bu saldırıya ilişkin soruşturmanın açılması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Mariupol kentindeki doğum hastanesine yönelik saldırının "korkunç" olduğunu belirterek, "Bu anlamsız şiddet son bulmalı. Katliama son verin" çağrısı yapmıştı.

SAVAŞIN 15'İNCİ GÜNÜ

Rusya'nın 24 Şubat'ta Donbas bölgesine "operasyon" yapacağını bildirmesi ve ardından sürpriz bir şekilde Ukrayna'yı üç koldan kuşatmasıyla başlayan savaş 15'inci gününe girdi.

Rusya, savaşın 15'inci gününde kendi askerlerine ateş edene karşılık vereceğini açıkladı.