Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan, Sedat Peker’in Süleyman Soylu ile ilgili açıklamalarını bugün İstanbul’da Bakanlar Mustafa Varank ve Bekir Pakdemirli’ye sordu.

Turan, bu anları Instagram hesabından da canlı yayınladı. Turan’ın sorusu şöyle:

“Sayın Bakanım. Anadolu Ajansı Musab Turan. Efendim son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Burada nakro bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan Ak Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın Bakanım. üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?”

Anadolu Ajansı muhabiri Turan’ın sorusuna Varank şu yanıtı verdi:

“Sen maskeli balo yapıyorsun. Üç buçuk yaşındaki bir çocuğu bu kadar siyasi konularla ilişkili... Sen şov yapmak istemişsin ben cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en büyük özelliği Türkiye'de her türlü illegal yapıyla mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değil. 

Bir takım gayriciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını ciddiye almıyorsanız orada problem var demektir.”

“Bu ifadelerinizi hoş bulmadığımı tekrar söylemek istiyorum. AK Parti'nin illegaliteyle işi olmaz” diyen Varank, “Türkiye'den kaçmış, illegal faaliyet içerisinde olduğunu geçmişten beri kamuoyunun da bildiği bir insanın açıklamalarına göre siyaset yapılmaz. Biz siyasetimizi millete hizmet için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

PAKDEMİRLİ YANIT VERDİ

Bakan Bekir Pakdemirli ise, “Hangi partiden olursa olur bir hükümetin bakanı sonuna kadar vatanı milleti ve bayrağı için çalışır. Bizim Süleyman Soylu kardeşimizin abdestinden şüphemiz yok. Kendisine konuyla ilgili soru sormamız abesle iştigal olur. Zaten kendisi de konuyla ilgili çok doyurucu açıklamalar da yaptı” diye konuştu.

VİDEOYU SİLDİ

Turan, Instagram hesabından paylaştığı videoda Varank ve Pakdemirli’ye sorduğu soru yer alıyordu. Turan paylaştığı videoyu daha sonra sildi.

Kaynak: Oda Tv