Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın bu sabah ajans çalışanlarıyla bir toplantı yaptığını ve "Erdoğan'ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş" dediğini yazdı.

Odatv'nin aldığı bilgiye göre, Kazancı bugün yaptığı toplantıda 31 Mart yerel seçimine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Buna göre uzun süre İstanbul'da veri akışını durduran ajansın genel müdürü özetle şunları söyledi:

"Her iki aday da ayrı ayrı 'kazandım' diye açıklama yaptı. Benim veri akışım durdu, ben ne yapabilirdim ki... Veri gelmedi. YSK veri göndermedi. Beni hedef gösterdiler. Ben bunlara şerbetliyim. Ekrem İmamoğlu'nun da Binali Yıldırım'ın da kazandığı sonucu vermedim. Kazandıklarını görmedim ki vereyim. Bu kararı tek başıma aldım."

(İmamoğlu için) Kazandığını açıklayan, kazandığını zannediyor.

‘KIZIM ÇOK ÜZÜLDÜ’

Olanlara kızım çok üzüldü. Ona 'yanlış hiçbir şey yapmadım' dedim. Kafama taktığım şapkanın olduğu fotoğraf danışmanken çekildi. Baykal şapkası olsaydı kimse bir şey söylemezdi. O şapkayı ben tasarladım. Erdoğan'ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş. Hakaret ve küfürler yedim. Yediğim küfürler de maaşımın içinde.

‘NİYE BİZİ HEDEF GÖSTERDİ ANLAMIYORUM’

YSK Başkanı bizi neden hedef gösterdi, anlamıyorum. YSK Başkanı'nın bitiremediği seçimi ben nasıl bitireyim. Riski ben aldım. İkisini de vermedim. Biri de gelmedi buraya. Bunlar sadece konuşuyorlar. Ben dayağımı yerim temiz temiz. Doğrusunu yaptım.

"Ben kızıma da anlatamadım. Başımıza bir şey gelirse hayırlısı olsun. Ailelerinize selam söyleyin. Siz de çocuklarınıza durumu anlatın. Muhtemelen onlar da benimki gibi ikna olmayacaklar."

Haberde "Kazancı açıklama yapmayacağını, çünkü açıklamasının kimseyi tatmin etmeyeceğini söyledi" ifadeleri yer aldı.

‘GENEL MÜDÜR KAZANCI, GELEN TELEFON ÜZERİNE YAYINI DURDURMA TALİMATI VERDİ’

Öte yandan Anadolu Ajansı'nın seçim gecesi 'performansı'na dair tartışmalar pazartesi günü de devam etmişti. Muhalefet, AA'nın tutumunu eleştirirken; OdaTV'de yer alan bir haberde yayın akışının AA Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya gelen telefonun ardından verilen talimatla kesildiği iddia edilmişti.

AA kulislerine dayandırılan habere göre, Binali Yıldırım'ı önde gösteren ancak aradaki oy farkının kapanmaya başlamasıyla birlikte veri akışını kesen Anadolu Ajansı'nın tepki çeken bu hamlesi Kazancı'nın talimatı üzerine gerçekleştirilmişti. Haberde, oy farkının 5 binin altına inmesinin ardından 'yukarıdan' telefon geldiği ve Kazancı'nın da AA Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka'yı arayarak yayını durdurma talimatı verdiği kaydedilmişti.