Beyrut'ta kaçırılan iki Türk pilot ile bağlantıları olan ve Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnan vatandaşı Şii Hacı dün gece serbest bırakıldı. Bu gelişmenin ardından Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılmasının yakın olduğunu açıkladı.

Halep'in Azez kasabasında Suriyeli muhalif gruplar tarafından kaçırılan ve rehin tutulan 9 Lübnanlı Şii hacı serbest bırakıldı.

Bakan Şerbil, gece yarısı yaptığı açıklamada "Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan 9 Lübnan vatandaşının serbest bırakılarak Türkiye'ye geçtiğini duyurdu.

Bakan, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılmasının da yakın olduğunu ifade etti.

El Cezire televizyonu da Katar Dışişleri Bakanı Muhammet El Atiye'ye dayandırdığı haberinde, Katar'ın 9 Lübnan vatandaşının serbest bırakılmasına aracılık ettiğini duyurmuştu.

11 Lübnan vatandaşı, Suriyeli muhalif gruplar tarafından kaçırılmıştı. Lübnan vatandaşları İran'a gitmekteydi. Aralarından 2 kişi daha önce serbest bırakılmıştı.

Lübnan’da Şii hacıların kaçırılmasından muhalifleri destekleyen Türkiye’nin de sorumlu olduğunu iddia eden Lübnanlı bir grup 2 Türk pilotu rehinelerin bırakılması amacıyla kaçırmıştı.