Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında, 2 itirafçının ileri sürdüğü ardından da geri aldığı ifadeleri doğrultusunda Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'a yönelik düzenlenen suikasttan sorumlu olarak tutularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen 85 yaşındaki Mehmet Emin Özkan'ın koronavirüs nedeniyle tahliye edilmesi talebi "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle reddedildi.

MAHKEME DE SAVCILIK DA REDDETTİ

MA'nın haberine göre kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma ve görme eksikliği gibi çeşitli kronik sağlık sorunları bulunan; ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan 24 yıllık tutuklu Özkan'ın avukatı Serdar Çelebi, müvekkilinin hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek, Adana Ağır 7. Ağır Ceza Mahkemesi ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak tahliye talebinde bulundu. Hem mahkeme hem de savcılık talebi reddetti.

"KAÇMA ŞÜPHESİ DEVAM EDİYOR"

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, adli kontrol tedbirleri uygulanarak Özkan'ın tahliye edilmesi talebini, "kaçma şüphesinin devam etmesi" nedeniyle reddetti.

SAVCILIK CEZA İNFAZ KANUNUNU İŞARET ETTİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da Özkan'ın tahliye talebini İnfaz Kanunu'nun 17. maddesinde "Kasten işlenen suçlarda 3 yıl, taksirle işlenen suçlarda ise 5 yıl veya daha az süreli hapis cezalarının infazı, çağrı üzerine gelen hükümlünün istemi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığınca ertelenebilir" hükmüne dayandırdı.

Savcılık, Özkan'ın üzerine atılı suçun Ceza İnfaz Kanunu'nun Cumhuriyet Savcılığınca ertelenebilir cezalar için belirlenen 5 yıllık sürenin üzerinde olduğuna işaret ederek talebi reddetti.