Dersim’de bulunan Çet Deresi’nde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren oğlunun cenazesini alabilmek için açlık grevinde olan 70 yaşındaki Kemal Gün’e, kamu yerini işgal ettiği gerekçesiyle para cezası kesildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, 81 gündür oğlunun cenazesini almak için Dersim’deki Seyit Rıza heykeli önünde açlık grevi yapan Kemal Gün’e “Kamu yerini işgal ettiği” gerekçesiyle; Kabahatlar Kanunu kapsamına göre her gün için 227 liradan toplamda 18 bin 387 lira para cezası kesildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu’nda bulunan oğlunun cenazesini alıncaya dek eylemini sürdüreceğini söyleyen Gün’ün açlık grevini başlattığı günden bu yana sağlık durumu kötüye gidiyor.

“Oğlumun kemikleri verilmeden buradan bir yere ayrılmam ölene kadar açlık grevini sürdürürüm” ifadelerini kullanan Gün, kritikleşen sağlık durumu ve kesilen para cezası hakkında şunları söyledi:

Devlet bana günlük 227 lira idari para cezası kesiyor. Gerekçe ise, kamu yerini işgal ediyormuşum. Oysa burası bir park, benim parkta oturma hakkım var ama Kabahatler Kanunu nedeniyle her gün 227 lira para cezası keserek evime tebliğ ediyorlar. Sağlık durumum giderek kötüye gidiyor. Ağrılarım artmaya başladı. Bacaklarımda ağrılar arttı. Artık yürümeye takatım yok, tekerlekli sandalye kullanarak tuvalete götürüyorlar. Bazen bastonla gidiyorum. Durumum giderek kötüleşiyor kilo kaybediyorum. Burada sürekli taciz ediliyorum, bir nevi psikolojik işkence uygulanıyor. Bu işkenceye son verilsin. Oğlumun kemikleri verilmeden buradan bir yere ayrılmam ölene kadar açlık grevini sürdürürüm, benim hiçbir siyasi amacım yok siyasi olarak açlık grevi yapmıyorum. Tek amacım oğlumun kemiklerini almak.