Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklu bulunan damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı ve Ahmet Sait Kavurmacı için savcı mütaalasını açıkladı.

Savcı, Ömer Faruk Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı’nın “FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Firari Ahmet Sait Kavurmacı’nın dosyasının da ayrılmasını istedi.

İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, “Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan sanık Ömer Faruk Kavurmacı ile tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı katıldı.

Firari sanık Ahmet Said Kavurmacı ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma savcısının celse arasında dava ile ilgili olarak mütalaa verdiği belirtildi. Sanıklar mütalaaya karşı son savunmalarını yaptı.

Suçlamaları kabul etmeyen Mustafa Şevki Kavurmacı 80 yaşına yaklaştığını ve sağlık durumu elvermediği için yazılı savunmasının avukatları tarafından okunmasını talep etti.

Mustafa Şevki Kavurmacı’nın bu talebi üzerine savunması avukatı tarafından yazılı okundu.

Savunmada, “Biz hayatımızı tamamen şeffaf yaşadık. Şirketlerimiz aynı şekilde şeffaftı. Ne örgütle ne terörle ne darbe ile hiçbir işimiz olmadı, olamazda. Şirketlerimiz geri dönülemez bir batağa sürüklenmeden tamamen ailemize iade edilmesini talep ediyorum” denildi.

Yazılı savunmasının okunmasının ardından kısa sözlü savunmada da yapan Mustafa Şevki Kavurmacı, “Muhterem heyet, hayatta insanı yaşatan değerler vardır. İnsan izzeti ile şerefi ile Allah, Peygamber aşkı ile vatan sevgisi ile yaşar. Hayatımı ülkem için çalışarak geçirdim. 80 yaşına dayandığım bu günlerde en adi iftiralara maruz kaldım. Böyle yaşanmıyor, böyle yaşamayı zillet kabul ederim. Bir Türk milliyetçisiyim. Vatanıma, milletime en derin değerlerle bağılıyım. 15 bin gencin üniversite tahsili yapmasına vesile oldum. Hiç birini tanımam. Devletin ve milletin adıma yapılacak her türlü çalışmanın yanındayım” dedi.

ÖMER FARUK KAVURMACI: TUSKON’DAN İSTİFA ETTİM

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı’da yazılı savunmasını mahkemeye sundu. Yazılı savunmanın dışında sözlü olarak da savunma yapan Ömer Faruk Kavurmacı, iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Ömer Faruk Kavurmacı, “ByLock kullanmadığım, FETÖ ile irtibatlı hiç bir internet sitesine girmediğim, TUSKON’dan noter aracılığı ile istifa ettiğim tespit edilmiştir. FETÖ ile ilişkili cemiyet, dernek ve kişilerle irtibatlı olduğuma dair hiçbir delil ortaya konulmamıştır. 3.5 yıldır cezaevinde defalarca epilepsi krizi geçirdim, hastaneye kaldırıldım. Eğer bir suçum var ise can baş üstüne. Hep ekmeğimin peşinden koştum. 62 kişiden oluşan TUSKON yönetiminin tek tutuklu sanığıyım. Beraatımla birlikte tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi, “FETÖ üyeliği” suçundan yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı’ya 8 yıl 9 ay, Mustafa Şevki Kavurmacı’ya da 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.