Türkiye'nin ilk korolar festivali KoroFest, 2-7 Eylül tarihleri arasında dünyanın en iyi şef ve korolarını Boğaziçi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bir araya getiriyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenen festival renkli programı ve konuklarıyla tüm dünyadan koro müziğinin en seçkin örneklerini İstanbul ’da buluşturuyor.

2.5 milyon üyeye sahip Avrupa Korolar Festivali’nin desteğiyle 7 Eylül’e kadar devam edecek olan festivalin konukları arasında uzun yıllar Güney Afrika ve Almanya’da koro şefliği üzerine çalışan Alman şef Markus Detterbeck ve Europa Cantat gibi özel etkinliklerin vazgeçilmez davetlisi Fransız şef Maud Hamon-Laoisance yer alıyor.

Türkiye’den dünya birinciliği de bulunan BÜMK Caz Korosu’nun da olduğu birçok koro ile birlikte Polonya, Estonya, İran, Almanya, İsviçre ve Bulgarsitan’dan korolar ağırlayacak olan KoroFest, festival boyunca Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Üç Horan Ermeni Kilisesi ve St. Espirit kiliselerinde eşzamanlı konserler düzenliyor.

Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kapanış konserinde 400’den fazla katılımcı, beş gün boyunca çalıştıkları atölye parçalarını seslendirecek.

KoroFest, katılımcıları ile birlikte açık hava etkinlikleri kapsamında Beşiktaş’ta sokak konserleri verecek, sabahları müzisyen yogası yapacak ve canlı karaoke etkinlikleri düzenleyecek.