TÜSİAD’ın anayasa değişiklik taslağı ve öne sürdüğü fikirler kendini “ilerici, devrimci, çağdaş” etiketiyle topluma sunan ve oy almaya çalışan CHP’nin ambalajının içinde ne olduğunu ortaya çıkardı.

Ergenekon operasyonlarının ne olacağı, derin devletin ve her türlü kontrgerilla faaliyetinin, faili meçhullerin, ucu kime dokunursa dokunsun açığa çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda sus pus olan CHP şu ana kadar, sırf AKP karşıtlığını kendi potasında toplayıp oylarını çoğaltarak statükocu güçlere nefes aldırma politikasının ötesine geçemedi.

Geçmişte tüm demokrasi karşıtı müdahalelere destek vermekle mimlenmiş TÜSİAD'ın bile çok daha ileri bir demokrasi çıtasına ulaştığı Türkiye'de siyasi partilerimiz sürekli bu çıtanın altından geçmeye devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD’ın Anayasa değişikliği taslağında yer alan "Anayasa’da değiştirilemez madde yer almasın" önerisini doğru bulmadığını belirterek "Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu idaresidir, o iradeye de hepimizin saygı duyması gerekir" dedi.

Kılıçdaroğlu, 75. Yıl Dinlenme ve Bakım Evi’nde yaşlıları ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. TÜSİAD’ın Anayasa değişikliği taslağında yer alan "Anayasa’da değiştirilemez madde yer almasın" önerisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Biz Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilebileceğini düşünmüyoruz. Bunu doğru da bulmuyoruz. Ama ülkemizde demokrasi ve özgürlük var, insanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilirler. Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu idaresidir, o iradeye de hepimizin saygı duyması gerekir" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in polise tokat atmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, polisin zor koşullarda görev yapan kamu görevlileri olduğunu ifade ederek "Zaman zaman biz de polisten şikayetçi oluyoruz ama polise şiddet uygulamak, ona tokat atmak doğru değildir. O bir kamu görevlisi, görevini yapıyordur. Görevinde aksaklıkları, yanlışları olabilir ama bütün bunları dikkate alarak ona saygı göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti ile ilgili olarak "Sayın Dışişleri Bakanı herhalde kamuoyuna yansımayan konularda bilgi verecektir, kendisini dinleyeceğim" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Davutoğlu ile görüşme reddetmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "MHP’nin kendi sorunu, ona bir şey diyemem" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Oda TV çalışanı İklim Bayraktar’ın iddialarıyla ilgili olarak ifade vermesi için kendisine tebligatın ulaşıp ulaşmadığı sorusuna "Bana ulaşan herhangi bir tebligat yok" yanıtını verirken "Ulaşırsa ifadeye gidecek misiniz?" sorusu üzerine de "Hayır" dedi.

Milliyet