Ödemiş’ten İzmir’e hareket eden yolcu treninin bir vagonunda yangın çıktı. Yaşanan panik nedeniyle yolcular raylara atladı.

Yangının bir sonraki garda söndürülmesinin ardından yoluna devam ettirilen trende ikinci kez yangın çıkınca, 600 yolcu başka bir trenle İzmir’e ulaştırıldı.

Ödemiş’ten İzmir’e hareket eden yolcu trenin son vagonundan, yaklaşık 10 dakika sonra dumanlara çıkmaya başladı. Dumanın ardından çıkan alevler vagonunun giriş kapılarının bulunduğu alan ile alt bölgelerini kapladı.

Tren bu halde Pınarlı Garı’na kadar gitti ve burada alevlere müdahale edildi. Alevler yangın tüpü kullanılıp söndürüldü. Bu sırada trende de panik çıktı ve 600 yolcu trenden raylara atladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre yangının söndürülmesinden sonra, vatandaşların güvenli olmadığı yönündeki itirazlarına rağmen tren, yolcularıyla ikinci kez hareket etti.

Tren, Torbalı yakınlarına geldiği sırada, bu kez makinistin bulunduğu bölümden dumanlar çıkmaya başladı. Tren bu kez Torbalı Garı’nda durduruldu ve yolcular yine tahliye edildi ve Tire’den 50 dakika sonra gelen başka bir trene aktarıldı.

TCDD 3’üncü Bölge Müdürü Murat Bakır, kısa devre sonucu yangın çıktığını bildirdi.