AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun uzlaştıkları 48 maddenin ardından 8 madde üzerinde daha anlaşma sağladıklarını açıklayarak, "Mutabakat sağladığımız madde sayısı artık 48 değil 56’ya çıkmıştır" dedi.

Şahin, 22 ay içerisinde 48 madde üzerinde anlaştıklarını belirterek, "Diğer partilerle birlikte 170 madde üzerinde çalıştık ama mutabakat sağladığımız madde sayısı 48’dir. Meclis tatile girdi yine de çalışmaya devam ediyoruz. İki haftadır danışman arkadaşlarımız Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda üzerinde mutabakat sağlayamadığımız maddeleri çalışıyorlardı. Çalışmaları dün bitti. 8 maddede daha mutabakat sağlanmış. Pazartesi günü komisyonla bir araya geleceğiz ve danışmanlarımızın bu önerilerini değerlendireceğiz. Mutabakat sağladığımız madde sayısı artık 48 değil 56’ya çıkmıştır. İnşallah bu sayıyı daha da artırırız. Bu 48 madde acaba hiçbir faydası yok diye mi düşündükleri için ben inceledim. Gerçekten temel hak ve özgürlüklerle ilgili 35 madde Türkiye’de bu alanda uluslararası standartların ötesinde iyileşmeler getiriyor" dedi.

T24'ten Hülya Karabağlı'nın konuyla ilgili haberine göre, uzlaşılan maddeler şöyle: "İnsanın Maddi ve Manevi Varlığı, bütünlüğü ve korunması", "Özel Yaşamın ve Aile Yaşamının Gizliliği ve Korunması", "Konut Dokunulmazlığı", "Çevre Hakkı", "Sendika Hakkı", "Barış İçinde ve Silahsızlanmış Bir Toplumda Yaşama Hakkı", "Kamulaştırma", "Adli Kolluk".