Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki 450 yıllık Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki hamam belediye meclisine çevrildi. Salonun Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilk olduğunu söyleyen CHP’li Belediye Başkanı Emin Halebak, “Oturma düzeniyle de Başkan’ı üyelerle eşitledik” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar’ın haberine göre, 6 milyon lira harcanan külliye belediye meclis salonuna döndürüldü. 

Lüleburgaz Belediyesi, 450 yıllık Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki hamamı 6 milyon liraya restore edip belediye meclis salonu haline getirdi. Salonun Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilk olduğunu savunan CHP’li Belediye Başkanı Emin Halebak, “Oturma düzeniyle de Başkan’ı üyelerle eşitledik” yorumunu yapıyor.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Sokollu Külliyesi çifte hamam bölümünün alınması ve restorasyonunun belediye meclisindeki tüm partilerin desteğiyle gerçekleştiğini belirtti:

“Belediye binamız tamirdeyken toplantılarımızı Ata İş Merkezi’nin 5’inci katında yapıyorduk. Sokollu Külliyesi çifte hamam konusunu gündeme getirdiğimde, ‘Bu projeye oy vermeyeni 5’inci kattan atarım’ dedim. Proje kabul gördü. Sokollu Külliyesi’ndeki salonumuz giriş katı. Artık kimseye ‘5’inci kattan atarım’ demek de mümkün değil.”

Belediyenin 2014 bütçesinin 86-88 milyon lira dolayında olduğunu kaydetti:

“Sokollu Külliyesi’ne harcadığımız 6 milyon lira, bizim için küçük bir rakam. Hedefimiz Kervansaray bölümünü de alıp restora ederek Lüleburgaz’a yeniden kazandırmak.”