Küçük çocukların kaybolduğu ve ardından kötü haberlerin geldiği olayların ardından endişe yaratan bir gelişme de İstanbul Sarıyer’de yaşandı. Ancak bu defa endişeli bekleyiş mutlu sonla bitti.

Sarıyer’de pazar günü piknik yapmak için ailesi ile birlikte gittiği ormanda kaybolan 4 yaşındaki Baran Çelik, 16 saat sonra 2,5 kilometre uzaklıktaki Kemerburgaz bölgesinde, uyurken bulundu.

TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU

Pazar günü gündüz saatlerinde ailesi ile birlikte Batmanlılar Derneği’nin düzenlediği pikniğe gitmek üzere Sarıyer’de bulunan Belgrad Ormanı Kirazlı Bent mevkiine gelen 4 yaşındaki Baran Çelik, saat 16.30 sıralarında ormanda kayboldu.

Aile, bir süre ormanlık alanda çocuğu aradı. Ancak bulamayınca paniğe kapılarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Baran Çelik’i hiçbir yerde bulamayan vatandaşlar, küçük çocuğun akşam saatlerinde piknik alanına yakın bir mesafede bulunan su havuzuna düştüğünden şüphelendi. Bunun üzerine olay yerine çağırılan itfaiye, havuzdaki suyu boşalttı. Ancak yapılan aramalarda küçük Baran bulunamadı. Bunun üzerine aramalar ormanın farklı noktalarına yoğunlaştırıldı.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Baran Çelik’in düştüğü zannedilen su havuzunda bulunamamasının ardından aramalar ormanlık alanın farklı noktalarına kaydırıldı. Küçük Baran’ın saatlerdir bulunmaması üzerine çocuğun kaybolduğu Kirazlı bent mevkisindeki ormana, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Arama Kurtarma Derneği(AKUT), UMKE ve İBB ekipleri gönderildi. Ayrıca Sarıyer, Bakırköy ve Kadıköy belediyelerinden de sivil savunma ekipleri olay yerine gelirken, başka çok sayıda arama kurtarma ekibi de olay yerine gelerek çalışmalara katılıyor. AFAD ve AKUT liderliğinde yapılan aramalara gruplara bölünmüş çok sayıda gönüllü vatandaş da destek verirken, aramalara özel eğitimli köpekler de katıldı. Arama kurtarma çalışmalarının başladığı yer olan piknik alanına ise güvenlik şeridi çekilerek, bu noktaya yetkililer ve arama kurtarma ekipleri dışında kimsenin geçişine izin verilmedi. Ayrıca 2 ambulans da olay yerinde hazır bekletildi. Gece boyunca süren arama çalışmalarında sonuca ulaşılamadı.

BABANIN BİLGİSİNE BAŞVURULDU

Ormanlık alanda ekipler ve gönüllü vatandaşlar tarafından yapılan aramalar sürerken, Baran Çelik’in babası 31 yaşındaki Mehmet Çelik olay yerine gelen polislere bilgi verdi. AKUT ekipleri de üzüntüye boğulan babaya, küçük Baran hakkında sorular sordu. Öte yandan Baran Çelik’in annesi 33 yaşındaki Katibe Çelik ve diğer aile yakınlarının da ormandaki bekleyişleri gece boyunca sürdü.

KRİZ MASASI KURULDU

Baran Çelik’i kaybolduğu ormanda ekipler saatlerdir arama çalışması yaparken, ufak çocuğun sabah saatlerinde kaybolduğu piknik alanında kriz masası kuruldu. AFAD ve AKUT ekipleri bu kurulan masadan haritalar yardımı ile ormanda bulunan arama kurtarma ekiplerini yönlendirirken, otobüslerle de 50 çevik kuvvet ekibi polisi bu noktaya getirildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre ise toplam 150 kişilik arama kurtarma ekibi, 50 çevik kuvvet ekibi ve 17 asker ile çalışmalara devam etti. Gece saatlerinde ormanlık alanda yapılan aramaların daha etkin bir şekilde yürütülmesi için jandarmadan da termal kamera istendi.

ÇOCUK AYAKKABISI’NA AİT BİR İZ BULUNDU

Arama çalışmalarının sürdüğü ormanlık alanda sivil vatandaşlar, bir çocuk ayakkabısına ait iz buldu. Bunun üzerine kriz masası bu noktaya profesyonel arama kurtarma ekiplerini yönlendirdi. Harita üzerinden yönlendirilen grupların çalışması sürerken, gruplar tim liderleri koordinesinde arama yaptı. Bunun yanında akşam saatlerinde Baran Çelik’in düştüğü zannedilen su havuzunda bulunamamasının ardından yakınlarda ki bir gölet de de arama yapılmak istendi. Ancak dalgıçların gece şartlarında dalış yapamaması nedeniyle arama çalışmasının sabah saatlerinde yapılacağı söylendi.

UYURKEN BULUNDU

Vatan’ın haberine göre, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü sırada Baran Çelik kaybolduğu bölgeden 2,5 kilometre mesafede saat bugün saat 08.39 sıralarında Kemerburgaz’da uyurken bulundu.