CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6 muhalefet partisinin “ortak ekonomi masası” kurması önerisinin ardından, İYİ Parti, CHP ve Gelecek Partisi’nin ekonomi kurmayları bugün TBMM’de bir araya geliyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, düzenlediği basın toplantısında, muhalefet partileri olarak, ekonomideki gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün Meclis’te bir araya geleceklerini açıkladı:

“Meclis'te Türkiye ekonomisini değerlendirme toplantısı yapacağız. Şu ana kadar cevap gelen CHP, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi. Bir değerlendirme toplantısı olacak. Büyük ihtimalle bir yol haritası çıkaracağız. İnsan bazen her şeye hemen alışıyor ama 12-13 lira dolar kuru demek, kurun bir günde yüzde 10 değer kaybetmesi çok olağanüstü şeyler. Bunlar kriz dönemleridir.”

Parlamenter sistem çalışmasına katılan DEVA Partisi ile Saadet Partisi ise toplantıya şimdilik temsilci göndermedi, ancak ilerleyen günlerde toplantıların süreceği ve bu iki partiden de katılımlar olabileceği belirtildi.