Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) dört kişiyi katleden araştırma görevlisi Volkan Bayar, ifadesinde, hakkındaki soruşturma kapsamında ifadeye çağırıldığını okuyunca sinirlendiğini söyledi.

Volkan Bayar, bugün üniversiteye silahla girerek eğitim fakültesinde dekan yardımcısı Mikail Yalçın, fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak ve okutman Yasir Armağan’ı öldürdü.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, savcıların gerekli incelemeleri yaptığını, Bayar’ın da karakolda olduğunu söyledi.

Bayar’ın ön ifadesinin alındığını dile getiren vali şunları kaydetti:

“İfadeye göre kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Yasin Armağan tarafından şikayet edilmiş. Rektörlük tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürüyen soruşturmada soruşturmacı bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan’da ‘Şu odada bulunup savunmanızı vermenizi rica ederim’ diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıp zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıda otoparkta bulunan aracına binerek bulundurma ruhsatlı silahıyla önce Yasin Armağan’ın odasına gidiyor. Daha sonra da diğer odalara girerek ateş ederek olayı işlediğini ifade etmiş. Bu bilgiyi açıklamak istedik. Çünkü olay çok farklı şekillerle farklı yerlere çekiliyor.”

Bayar’ın eşi de gözaltına alındı.