3’üncü köprü ve köprünün devamındaki Kuzey Marmara Otoyolu projesindeki ağaçlandırma çalışmalarının sonuç vermedi. Dikilen ağaçların bir kısmının susuzluktan kurudu.

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, 3’üncü köprü ve köprünün devamındaki Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında başka yerlere ‘aktarılan’ ağaçların yerine ‘milyonlarca’ ağaç dikileceğini söylemişti. Projenin yüklenicisi İçtaş Astaldi Konsorsiyumu’na (ICA) göre ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor.

Firmanın paylaştığı bilgilere göre yalnızca 2017 kış döneminde dikilen ağaç sayısı 604 bin, dikmeyi planladıkları toplam ağaç ve bitki sayısı ise 5 milyon 100 bin. Yol boyunca bazı kesimlerde yer yer ağaç dikimleri yapılsa da ağaçların bir kısmı susuzluktan kurudu.

Yol boyunca tel örgülerle çevrilen bazı alanlarda ise şahıslar adına hatıra ormanlarının oluşturulması için fidanlar dikilmiş durumda. Yol nedeniyle karşıdan karşıya geçemeyen yaban hayvanları düşünülerek yapılan ekolojik köprü ise toprak bir yolu andırıyor. Avrupa yakası E-2 kısmının Fenertepe vahşi yaşam alanına denk gelen bölgede yer alan köprünün yanısıra çevresindeki bölge de çoraklaşmış durumda.

Yüklenici firma, ‘özenle’ yürüttükleri çalışmalar kapsamında kuruyan ağaçları yenileriyle değiştirdiklerini söyledi. (Kaynak: Diken)