Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 33 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söyledi.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 33 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

AĞABEY KÜLTER: FAİL BELLİDİR

27 Mayıs'tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in ağabeyi Kamil Külter, kardeşinin akıbetinin açıklanmasını istedi.

Kamil Külter, “Bulunduğumuz yerden Şırnak görünüyor. Hergün Şırnak’a bakıyoruz, Hurşit’ten gelecek haberi bekliyoruz. ‘Hurşit sağ mı, işkencede mi, şimdi acaba ne halde?’ diye düşünüyoruz. 1 ayı geçti daha tatmin edici bir cevap alamadık. Müfettiş göndermişler avukatlar ‘biz de ailesiyle birlikte incelemeye katılalım’ deyince izin vermediler. 90’larda bölgede 17 bin faili meçhul yaşandı. Aslında faili meçhul, akibeti bilinmez deyip üstünü örtüyorlar. Fail bellidir” dedi.

KEREM ALTIPARMAK: TOPLUMUN HAKİKATİ BİLME HAKKI VAR

İnsan hakları savunucusu Kerem Altıparmak ise, konuyu şöyle değerlendirdi: "Bu hak kademeli olarak ilerliyor. Aile ve yakınlarından sonra, eğer kamu görevlilerinin suç işlediğine dair bir durum varsa toplumun da böyle bir hakkı var. Hurşit Külter'in kaybedilmesi konusunda henüz bir açıklama yapılmaması ve etkili bir soruşturma yürütülüp, sonuç alınmaması toplumun ve mağdur yakınlarını hakikati bilme hakkını ihlali anlamına geliyor."

Her gözaltında kaybedilme vakasının insanlığına karşı bir suç olduğunu hatırlatan Altıparmak, etkili bir soruşturma sürecinin derhal başlatılmasını gerektiğini belirtti ve Külter'in bulunması için çağrılarının yeniledi.

27 Mayıs’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Hurşit Külter ile ilgili yaşananları gün gün buradan inceleyebilirsiniz.