Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden katliamında hayatını kaybeden 301 işçi mezarları başında anıldı.

Anmaya ailelerin yanı sıra sivil toplum örgütleri katıldı. İşçilerin kabirlerine karanfiller bırakan aileler, uzun süre mezarlık başında bekleyerek, gözyaşları içinde dualar okudu.

Katliamda yaşamını yitiren işçilerin 14 yaş altındaki çocukları, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik süresinde babalarının mezarlarını ziyaret etti.

Mezarlığa koronavirüs salgını nedeniyle eldiven ve maske takarak giden aileler, fiziki mesafeye dikkat etti.

Maden faciasında hayatını kaybeden madenci Kamil Çal'ın kızı Sude Çal (14), “Babamın mezarına geldim. Ona dua ediyorum. Sadece bugün değil, her gün dua ediyorum. Onu çok özlüyorum” dedi.

Kamil Çal'ın bir diğer kızı Ravza Çal (7) ise, babasının mezarı başında duyduğu özlemi dile getirdi.

İNFAZ YASASINA TEPKİ

Oğlu Uğur Çolak’ı katliamda kaybeden baba İsmail Çolak da, oğlunun kabri başında adalet talebini yineledi.

Çolak, İnfaz Yasasıyla sanıkların erken tahliye edilecek olmalarına, “Böyle yasa olmaz olsun, katilleri, çeteleri çıkardılar. Bizlerin canını bir kez daha acıttılar. Biz bu yasayı kabul etmiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl kitlesel bir eylem yapamadıklarını belirten Çolak, Soma davasında adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı