İçişleri Bakanlığı tarafından önceki gün 30 büyükşehir ve Zonguldak ili için iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte, kamu çalışanları tahsis edilen araçlarla iş yerlerine bırakılmaya başlandı. İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulanan Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çocuk acil servisinde çalışan hemşir Doğan Güneş Yıldız, 30 sağlık çalışanı için 14 kişilik servis tahsis edildiğini anlattı.

Yıldız, yasağın konulduğu geceden itibaren kendi imkanlarıyla hastaneye gittiklerini söyledi. Yasakla birlikte nöbetçi sağlık çalışanlarının da kendi imkanlarıyla hastaneye geldiğini ifade eden Yıldız, birçok çalışanın ise bu durumdan dolayı hastaneye gitmediğini belirtti.

Duruma itiraz etiklerini belirten Yıldız şunları söyledi: “Hastane yönetimi, dün akşam bize ‘sayıya göre araç ayarlanacak’ deyip servis şoförünün numarasını verdi. Sabah verilen numarayı arayıp 3 sağlık çalışanı ile birlikte Mecidiyeköy meydanına gittik. Orada servisi beklerken 2 sağlık çalışanı daha geldi. Meydanda 5 kişi bekliyorduk. Daha sonra 14 kişilik oturma yeri olan servis geldi. Serviste, şoför ile birlikte 22 sağlık çalışanı vardı. Onlarca kişi ayakta bekliyordu. Servis tıka basa dolu olmasına rağmen daha 3 kişi ise yol üzerinde servisi bekliyordu. Yani anlayacağınız 30 sağlık çalışanı için 14 kişilik oturma yeri olan servis tahsis edilmiş. Normalde salgınla birlikte 7 kişinin binmesi gereken servise otuz kişiyi bindiriyorlar.”

‘BİZ HASTA OLURSAK HERKES HASTA OLUR, BİR TÜRLÜ ANLAMIYORLAR’

Bundan dolayı 6 sağlık çalışanıyla birlikte arabaya binmediklerini söyleyen Yıldız, “Sağlık çalışanı olmamıza rağmen böyle bir duruma maruz bırakıldık. Biz hasta olursak herkes hasta olur. Bunu bir türlü anlamıyorlar. Yaşatmamız için yaşamamız gerek. Bu durum devam ederse kesinlikle hizmet vermeyi düşünmüyoruz. Ya araç tahsis ederler ya da evimize döneriz. Ben bu araca binip o hastaneye gitmem” diye tepki gösterdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı