Afrin harekatına ilişkin ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ açıklamasının ardından gözaltına alınan TTB'nin 3 üyesi savcılığa getirildi. Savcılığa ilk getirilen isimler Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp.

Öte yandan haklarında başlatılan soruşturma nedeniyle TTB yönetiminin avukatları aracılığıyla savcıdan salı günü için randevu istediği, ancak aynı günün sabahında gözaltına alındıkları ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, pazar günü İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusunda bulunması ve savcılığın pazartesi günü soruşturma başlatması üzerine TTB’nin avukatı Ziynet Özçelik, adliyeye gitti.

Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın makamına çıkan avukat Özçelik, özel kalemden “Sayın Başsavcı ile TTB yönetimi olarak yarın (salı) görüşmek için randevu talep ediyoruz. Raşit Yüksel hoca ve konseydekiler ziyaret etmek istiyor. Gözaltı olmasın, çağrıldıkları takdirde ifade için geleceğiz” dedi.

TTB yönetimi, salı günü için randevu beklerken sabahında gözaltı operasyonu oldu.

Cumhuriyet’te yer alan haberde ayrıca şu iddialar yer aldı:

“Savcılığın salı günü yaptığı gözaltı işlemlerinin perde arkasına ilişkin ilginç bilgiler de gün yüzüne çıktı. Alınan bilgiye göre, TTB hakkında ilk suç duyurusunu perşembe günü Sağlık-Sen yaptı. Sendikanın dilekçesini alan ve bildiriyi de okuyan bir başsavcı vekili, ‘Bunda bir şey yok. Bizim uğraşacak başka işlerimiz var’ diyerek evrakı kenara koydu. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine durum değişti. TTB yönetimi hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlarından soruşturma başlatılıp, gözaltı kararları çıkarıldı.”