Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmaya devam ettiği Türkiye’de, salgın nedeniyle başlatılan karantina uygulamaları da devam ediyor.

Son olarak Eskişehir, Kars ve Adana’da bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı.

Karantina uygulaması yapılan illere ilişkin detaylar şöyle:

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirler kapsamında bir sitede karantina uygulaması başlatıldı. Uluönder Mahallesi'nde 5 bloktan oluşan bir sitenin görevlilerinden birinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince çalışma yapıldı.

Apartman görevlisi ve eşinin görev yaptığı 5 bloktaki 120 dairede yaşayan yaklaşık 400 kişiyle temaslı olabileceği değerlendirilerek Eskişehir İl Pandemi Kurulu kararınca sitenin 14 günlüğüne karantinaya alınmasına karar verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 5 bloğun bulunduğu apartmanların giriş kısımlarına güvenlik şeritleri çekildi. Ayrıca polis ekipleri daireleri gezdi. Karantinayı ihlal ederek evden ayrılan olup olmadığı kontrol edildi.

Sitenin karantinaya alınmasıyla ilgili yurttaşlara gerekli bilgilendirmede bulunuldu.

KARS

Kars’ta koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında merkez Ölçülü köyü karantinaya alındı.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Merkez Ölçülü Köyü, karantinaya alınmış olup, köye giriş-çıkışlar durdurulmuştur” denildi.

Öte yandan karantinaya alınan Merkez Ölçülü köyü girişinde jandarma ekipleri görevlendirildi. Köy girişine güvenlik şeridi çeken jandarma, köye giriş çıkışlara izin vermiyor.

ADANA

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Şahmuratlı Mahallesi, Covid-19 salgınının artış göstermesi nedeniyle karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Covid-19 salgını nedeniyle Şahmuratlı Mahallesinde 16, İncirci Mahallesinde 2, Karacaoğlan Mahallesinde 1 ve Mansurlu Mahallesinde 1 olmak üzere toplam 20 pozitif temaslı hasta bulunuyor. Vaka sayılarının artış gösterdiği Şahmuratlı Mahallesi ise karantinaya alındı.

Can kaybı ile sonuçlanan vaka bulunmazken evlerde toplam 102 kişinin karantina altında olduğu, hastaların evde tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Bu arada, Kaymakam Vahit Yılmaz Fekelilere çağrıda bulundu.

 Yılmaz, "Lütfen temel kurallar olan maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararlarına, Sağlık Bakanlığı Covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberinde belirlenen tedbirlere, kurallara ve tavsiyelerine uyalım. Vatandaşlık sorumluluğu ile kendi sağlığımızın da koruyucusu olarak, uymayanları uyaralım ve yine hep birlikte el ele verip salgının ilçemizde artmaması için hep birlikte mücadele edelim. Lütfen bizlere destek olun ki, bir olmanın gücü ile bu zor günleri birlikte başarabilelim" dedi.