Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 28 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 28 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

“DEVLET KAYBEDİYOR, MEDYA SUSUYOR”

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencileri dünkü mezuniyet töreninde kendisinden 28 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini sordu.

Öğrenciler açtıkları pankartta, “Devlet kaybediyor, medya susuyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Öğrenciler, “Biz susmayacağız” dediler.

‘SESSİZLİĞİNİ BOZDU’

Şırnak’ta gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan DBP’li Hurşit Külter’in akıbetine ilişkin 28 gündür suskun olan Şırnak Emniyeti, Şırnak Barosu’na bağlı bir avukatı inceleme için çağırdığı ortaya çıktı. Avukatın Külter dosyasıyla ilgilenen İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi avukatlardan biri olmadığı da belirtildi.

Hurşit Külter ile ilgili 27 Mayıs'tan itibaren neler yaşandığını şuradan inceleyebilirsiniz.