Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında birçok merkezde alanlara çıktı.

Ankara’dan İzmir’e, Antep’ten Urfa’ya dek alanlarda olan kadınlar, “erkek egemen zihniyetin uyguladığı şiddete karşı dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme” çağrısı yaptı.

Ankara Kadın Platformu öncülüğüne başkentte bir araya gelen kadınlar, “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” pankartı açtı.

İzmir Kadın Platformu ise kentte “Kadın soykırımını durduracağız yaşamı özgürleştireceğiz” şiarıyla yürüdü.

Farklı şehirlerdeki eylemlerde kadınlar, başta müftülük yasası olmak üzere kadınların muhalefetine rağmen Meclis’ten geçirilmek istenen yasalara tepki gösterirken, kadına şiddete dikkat çektiler.

Kadınlara yönelik her türlü şiddetin, kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüzlerin arttığı günlerden geçildiğine vurgu yapılan eylemlerde, 2016 yılında 338 kadın öldürüldüğü hatırlatıldı.

2017’nin henüz ilk 10 ayında ise 337 kadının katledildiği belirtildi.

İSTANBUL'DA ENGELLEME

İstanbul’da ise İstanbul Kadın Platformu'nun çağrısıyla Tünel'de bir araya gelmek isteyen yüzlerce kadın polis engeline takıldı.

Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yapılmak istenen yürüyüş Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kararı gerekçe gösterilerek engellenmek istendi.

Engellemeye rağmen yüzlerce kadın da Tünel'de bir araya geldi.

Bu haber Mezopotamya Ajansı'ndan derlendi.