İstanbul’daki 25 Kasım yürüyüşünde gözaltına alınan yabancı uyruklu iki kadın sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya. 

İstanbul’da 25 Kasım Kadın Platformu öncülüğünde dün polisin abluka ve saldırılarına rağmen “Özgürlüğümüz için susmuyoruz. Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” ve “Erkek devlet şiddetine itaat etmiyoruz” sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Taksim Tünel Meydanı’na çıkan sokaklarda ve Karaköy’de polis saldırısı sonucunda 200’e yakın kadın gözaltın alındı. Gözaltına alınan kadınlar serbest bırakılırken, biri İtalyalı diğeri Azerbaycanlı olan iki kadının işlemleri devam ediyor. 

Karaköy Polis Karakolu’nda bekletilen kadınlar sınır dışı edilme tehlikesi ile karşı karşıya. Azerbaycanlı kadının Türkiye’de oturumu olduğu öğrenilirken, İtalyalı olan kadının ise Erasmus Programı kapsamında Türkiye’ye geldiği belirtildi. 

Konu ile ilgili sanal medya hesaplarından açıklama yapan 25 Kasım Kadın Platformu, “İki kadın arkadaşımız Geri Gönderme Merkezi üzerinden sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Mücadelemizi hiçbir güç engelleyemez!” dedi. 

Kaynak: MA