İstanbul'daki 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eyleminde gözaltına alınan 2 kadın, 5 gün Silivri’deki Selimpaşa Geri Gönderme Merkezi’nde tutuldu. Azerbaycanlı Saida ve İtalyan Dalila hakkında verilen idari gözetim kararı kaldırılırken, sınır dışı kararı devam ediyor.

'ONLARI ALMAYA GİDİYORUZ'

Aynur Tekin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Taksim'de gerçekleşen 25 Kasım eylemine katılmanın idari gözetim ya da sınır dışı nedeni olamayacağını belirten avukatlar karara itiraz etti. Yapılan itiraz sonucu idari gözetim kaldırıldı. Mor Dayanışma avukatlarından Sezen Ezer, “2 kadın şu anda serbest, onları almaya gidiyoruz” dedi.

SINIR DIŞI KARARI İÇİN DAVA AÇILACAK

Saida ve Dalila için verilen sınır dışı kararıysa geçerliliğini koruyor. Avukatlar, sınır dışı kararının kaldırılması için yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmaya hazırlanıyor.

Avukat Sezen Ezer, sürece dair şunları söyledi: 

"Sınır dışı kararı verilmesinin ardından 7 gün içinde dava açma hakkımız var. Şimdi, davanın hazırlığını yapıyoruz. Dava sürecinde sınır dışı kararını uygulayamazlar, davanın sonuçlanmasını beklemeleri gerekiyor. En azından arkadaşlarımız bu süreç içinde idari gözetim altında tutulmayacaklar, dışarıda olacaklar.”

Avukat Sezen Ezer, 25 Kasım Platformu’ndan gönüllü avukatlarla süreci takip ettiklerini ve sınır dışı kararının kaldırılmasını için mücadele ettiklerini belirtti.