1994 yılında İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisiyken "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan, 2000 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde idama mahkûm edilen ve cezası müebbet hapse çevrilen, Yargıtay’ın onama kararından sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuran ve AİHM’den çıkan “adil yargılama yapılmadı” hükmü üzerine 2013’de tekrar yargılanıp aynı cezaya çarptırılan İlhan Çomak hakkındaki hüküm, Yargıtay tarafından ikinci kez onandı.

Hakkında 2000 yılında verilen ilk hüküm gözaltında işkence gördüğü süreçte düzenlenen tutanaklara dayandırılan Çomak’ın ikinci kez yargılanması, AİHM kararından yıllar sonra, 2013’de başlamış ve ne bu süreçte ne de daha sonra tutuksuz yargılanması için yapılan başvurular kabul edilmişti.

Anayasa Mahkemesi de 28 Ekim 2015’de tutuksuz yargılanma talebini reddetmişti.

Çomak hakkında ikinci kez müebbet hapis cezası veren Çağlayan Adliyesi 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı bugün Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onandı

1973 Bingöl Karlıova doğumlu Çomak’ın “Gitmeler Çiçek Kurusu”, “Açık Deniz”, “Günaydın Yeryüzü” ve “Kedilerin Yazdığı İlahi” başlıklı 4 şiir kitabı bulunuyor.

Kaynak: Bianet