“Adil yargılanma” talebi ile 215 gündür ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal ölüm orucu eylemini sonlandırdığını açıkladı. 

Avukat Aytaç Ünsal, ölüm orucunu sonlandırıp bağımsız hekimlerce yapılacak bir tedaviyi kabul etti. Aytaç Ünsal’ın dün tahliye edilmesinin ardından bugün Halkın Hukuk Bürosu’nun İstanbul ofisinde basın açıklaması yapıldı.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre açıklamaya katılan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel Aytaç Ünsal’ın tedaviyi kabul ettiğini belirterek “Baro başkanları olarak adil yargılanma talebinin her zaman arkasında olacağız, hem bu dosyada hem de tüm davalarda. Bu mücadele varlık mücadelemizdir, avukat olma, insan olma mücadelemizdir. Aytaç ölüm orucuna son verdi, birlikte mahkeme salonlarında mücadele etme isteğimizi kabul etti” dedi.

Açıklamada söz alan Didem Baydar Ünsal da “Aytaç yanımızda olduğu için sevinçliyiz ama Ebru ablamızı kaybettiğimiz için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ama anısını yaşatacağız, her yerde Ebru Timtik’in adını, yüzünü görecekler” diye konuştu.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da sosyal medya hesabından “Yaşamın hak olduğu kadar yaşatmanın da sorumluluk olduğunu biliyoruz. Tahliye olan Av. Aytaç Ünsal’la görüştük, ölüm orucunu sonlandırma kararı aldı” dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal hakkındaki hapis cezası kararının durdurulmasına ve tahliyesine karar vermişti. Yargıtay’dan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen yazıda, Aytaç Ünsal’ın sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı cezaevinde kalamayacağına İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu olduğu hatırlatıldı.