Uluslararası Sosyal Etki Derneği (SOSED), yüzden fazla down sendromlu birey ve ailelerinin bir araya geldiği özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirildi ve oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Etkinliğe katılan down sendromlu çocuklar ve aileleri, Şef Eyüp Köşkeroğlu’nun destekleri ve ev sahipliğinde lezzetli yemeklerin tadını çıkardılar. Ayrıca, etkinliğe özel olarak hazırlanan mesleklerle ilgili kostümler dağıtıldı ve katılımcılar, kostümleriyle hazırlanan mini stüdyoda fotoğraf verme fırsatı bulurken aynı zamanda down sendromlu bireylerin doğru eğitimle meslek hayatına katılabileceğinin mesajı verilirken bireylerin geleceklerine yönelik motivasyon ve umut aşılanmak amaçlandı.

Ayrıca, eş zamanlı olarak etkinliğe katılan sanatçı gönüllülerle büyük tuvallar üzerinde resim çalışması yapıldı. Bu faaliyetler, down sendromlu bireylerin hayal güçlerini kullanmalarına, sanat becerilerini geliştirmelerine ve birbirleriyle kaynaşmalarına yardımcı olurken fotoğraflara da renkli görüntüler yansıdı.

Etkinliğin sonlarına doğru hazırlanan saksılarda kendi aranjmanlarını oluşturarak çiçek ekimi gerçekleştiren down sendromlu bireyler ailelerine hediyeler oluşturdu.

DSC_0007

Etkinliğe katılanlar, down sendromu hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldukları gibi, dolu dolu bir günlerini onlarla bir arada geçirerek hayata onların gözünden bakma fırsatı buldu.

Etkinliğin amacı, down sendromlu bireylerin ve ailelerinin hayatlarını sanatla, toprakla ve eğlenceyle buluşturmak ve farkındalık yaratmaktı. Etkinlik, bu amaçları başarıyla gerçekleştirirken Uluslararası Sosyal Etki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ece Türkan Aydoğdu Yarar ve Şef Eyüp Köşkeroğlu tarafından tüm sivil toplum örgütleri ve iş insanlarına dayanışma mesajı verildi.