TBMM Genel Kurulu'nda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda 6 Aralık Pazartesi günü başlayan bütçe görüşmeleri bugün sona erdi. 12 gün kesintisiz olarak devam eden bütçe mesaisinde tartışmalar ve kavgalar yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın 2022 yılı bütçe sunumuyla başlayan görüşmelerde CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da konuşma yaptı.

Görüşmeleri izlemek için TBMM Genel Kurulu'na gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yılda konuşma yapmadı. Bahçeli, en son 2012 Aralık ayındaki bütçe görüşmelerinde konuşma yapmıştı. 2013 yılındaki bütçe görüşmelerinde konuşma yapmayı planlayan Bahçeli, “Kürt açılımı”, “Kürdistan” tartışmalarını gerekçe göstererek konuşmasını iptal etmiş, bunu yazılı açıklamayla duyurmuştu.

Bütçe görüşmelerinin son gününde partilerin ve hükümet adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yaptığı konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 

516 oyun kullanıldığı oylamada bütçe, 326 kabul oyuna karşılık 190 ret oyuyla kabul edildi.