"Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla yapılan ve her geçen gün artarak devam eden işlemlere bir yenisi eklendi.

Aralarında Yüzbaşı Ali Alkan’ın da bulunduğu 20 günde altı askerin yaşamını yitirdiği Osmaniye’ye giden Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Adana milletvekillerinden oluşan CHP heyeti, Ali Alkan’ın ailesini, cenaze töreninde Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla tutuklanan Emir Melih Avşar ve Nail Toplu’yu cezaevinde ziyaret etti.

BirGün'den Sebahat Karakoyun'un haberine göre, tutuklanan Emir Melih Avşar ve Nail Toplu'nun 'ağız okuma yöntemiyle' tespit edildikleri öğrenildi.

Her ikisi de berber olan Avşar ve Toplu, “Cenaze törenine katılan yaklaşık 5 bin kişiyle birlikte tepkilerini ifade ettiklerini” söyledi.

CHP heyetinin temasları sırasında ilginç bir olay da ortaya çıktı. Avşar ve Toplu ile aynı anda “Cumhurbaşkanı’nın çelenginin üstüne bastığı” gerekçesiyle gözaltına alınan bir kişi de avukatlarının çabasıyla art arda izlenen görüntülerde, “İzdiham sırasında devrilen çelenge basmadığını, üzerinden atladığını kanıtlayarak” cezaevine girmekten son anda kurtuldu.