İstanbul Esenyurt'ta dün sabaha karşı Nehir G. ve Merve B. hastanede tedavi gören arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra evlerine yürümeye başladı. Tam evlerinin önüne geldikleri sırada 2 kadın, bir otomobilin içinde bekleyen 4 kişinin sözlü tacizine maruz kaldı. Kadınlar kendilerine laf atan gençlere karşılık verdi. Tacizciler bu sırada otomobilden inerek, Merve B.'nin saçını çekip yere düşürdü. Saldırgan daha sonra 2 genç kadına da tekme, tokat, yumrukla vurup, saçından tutarak sürükledi.

ANNEYİ DE DARP ETTİLER

Bağrışma seslerini duyan Nehir G.'nin annesi Aslı A., aşağıya indi. Saldırganlardan biri, araya girmek isteyen anneye de yumruk atıp, yere düşürdü. Güvenlik görevlileri kavgayı ayırmak isterken, saldırganlar otomobiline binip kaçtı. Saldırı anları ise sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Saldırı sonrası kadınların şikayeti üzerine polis ekipleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarından saldırganların Mustafa D., Fırat Ç, Mustafa G. ve Sercan Y. olduğunu tespit etti. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda Mustafa D. ile Fırat Ç., yakalandı. Saldırganlar, polisteki işlemlerinin ardından çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mustafa G. ile Sercan Y. ise aranıyor.