Yalova'da, 192 bin ağacın kesilmesine neden olacağı gerekçesiyle çevrecilerin tepkisine neden olan taşocağının sahibi Muğlim Bağatar, AKP'den milletvekili adayı olmak için başvuruda bulundu. Taşocağı ile ilgili çevrecilerin tepkileri hatırlatılan Bağatar, "Devletimizin verdiği kararlara saygılıyız. Gerekirse projeyi rafa da kaldırabiliriz" dedi.

Yalova'nın Güneyköy sınırları içinde 'Kalker (Mıcır) Ocağı- Kalsit Ocağı ve Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi Kapasite Artışı Projesi' için verilen ve 192 bin 444 ağacın kesilmesine de onay veren ÇED olumlu kararı ile ilgili tartışma ve dava devam ederken, ocağın işletmecisi BMT Bahadır Madencilik sahiplerinden Muğlim Bağatar, milletvekili aday adayı oldu.

Parti binasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Muğlim Bağatar, bugüne kadar yaptığı görevleri anlattı. Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Kafkas Kültür Derneği, Yalovaspor Derneği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarına üye olduğunu kaydeden Muğlim Bağatar, Yalova'nın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişime katkıda bulunmak üzere aday olduğunu söyledi.

‘DURMAMIZ GEREKEN YERDE DURURUZ’

Gazetecilerin, sahibi bulunduğu taşocağı sahasını genişletmek için 192 bin ağacın kesilmesi olayının tepki gördüğünü hatırlatmaları üzerine Bağatar, "Ben 4'üncü kuşak olarak aynı maden ocağının işletmeciliğini yapmaktayım" dedi. Muğlim Bağatar, şunları söyledi:

"Maden ocağımız zaman içerisinde kapasite artırımı gibi bir takım bürokratik işlemlerden geçiyor. Bunlarla ilgili şu anda ağaç kesimi gibi bir şey söz konusu değildir. Ben dört nesildir Yalova'da yaşayan bir ailenin oğluyum. Hepimizin olduğu gibi ben de 2 çocuk babasıyım ve burada yaşıyoruz. Şu an ağaç kesimi söz konusu değil ama tabii ki madencilik sektörü içerisinde gerek duyulduğu hallerde ağaç da kesilir, bir takım değişiklikler de yapılır, yerine geçici mobil tesisler kurulur, bunlar hep olabilecek şeyler. Bakanlığın verdiği bir izin var. Biz, her türlü kanunlar karşısında öncelikli olarak izinlerimiz dahilinde yapılması gerekenleri yaparız. Devletimizin izin verdiği ölçüler çerçevesinde çalışırız. Bize durmamız gerektiği yerde de seve seve dururuz."

‘HER TÜRLÜ KARARA SAYGILIYIZ’

Muğlim Bağatar, devletin verdiği kararlara saygılı olduklarını söylerken, "Gerekirse projeyi geçici olarak rafa da kaldırabiliriz, çok da önemli değil ama sonuçta burası uzun yıllardır faaliyet gösteren bir yer. Ben dahil hepimize hizmet veren bir işletme. Biz deprem felaketi yaşadık. Bunların en büyük etkenlerinden birisi bilinçsiz yapılaşmadır. Diğeri de betonlarda kullanılan agregaların kalitesizliğidir. Taşocakları hayatın vazgeçilmezlerinden biridir. Maden ocakları da aynı şekilde" dedi.

Muğlim Bağatar, bunları söyledikten sonra aday adaylığı başvuru belgesini AKP İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'a verdi.