Muğla’da 18 yaşındaki Zehra Bayır, kardeşinin tedavi masrafları için çalıştığı iş yerinde, başına sert cisimle vurularak öldürüldü.

Bayır’ın işletme sahipleriyle yaklaşık 50 bin liralık alacağının ödenmemesi üzerine tartıştığı ve bu nedenle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Duvar’ın aktardığına göre, 24 Temmuz günü akşam saatlerinde Milas ilçesi Selimiye Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Konya'dan 3 ay önce Milas'a çalışmaya gelen Zehra Bayır, kardeşinin tedavi masraflarını karşılayabilmek için bir işletmede çalışmaya başladı.

İddiaya göre işletme sahipleri, Bayır'a toplu ödeme yapacaklarını söyleyerek bu süre içinde ödeme yapmadı.

Kardeşinin tedavisi için Konya'ya gideceğini ve yaklaşık 50 bin liralık alacağının olduğunu söyleyen Bayır ile işletme sahipleri tartıştı.

Tartışmanın büyümesiyle işletme sahipleri sert bir cisimle Bayır'ın başına vurdu. İşletme sahipleri darbenin etkisiyle yere düşen Bayır'ı daha sonra işletmenin bahçesindeki havuza attı.

Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin kontrolünde, havuzdan çıkarılan Bayır'ın yaşamını yitirdiği belirtildi. İşlemlerin ardından Bayır’ın cenazesi, 26 Temmuz'da memleketi Konya'nın Karapınar ilçesine götürülerek toprağa verildi.

BABA BAYIR: EN AĞIR CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUM

Kızı Zehra ile en son nisan ayında görüştüklerini aktaran baba Bayır "Zehra, daha önce Konya'da bir simitçide çalışıyordu, ayrılıp Muğla'ya gitmiş. Muğla'ya gittiğini de bu olay olduğunda duydum. Kardeşi biraz rahatsızdı. Kardeşinin tedavi masraflarını karşılamak için 3 ay önce gitmiş. Muğla'dan jandarma arayıp, olayı haber verdi. 'Trafik kazası' diyerek kardeşim ile birlikte Muğla'ya gittik, vardığımızda öldürüldüğünü öğrendik" diye konuştu.

Kızının sert bir cisimle başına vurulması sonucu öldürüldüğünü öğrendiğini ifade eden Bayır, "Balta ya da satırla vurmuşlar. Yalnız vurmadan önce çocuğu çok dövmüşler. Kemiklerinde kırıklar varmış. Zehra'm, 18 yaşında genç bir kızdı. Kimseye bir zararı yoktu. Zehra ne yaptı size? En ağır cezayı almalarını istiyorum" dedi.

DİSK/DEV TURİZM: MAFYA DÜZENİNE SON VERECEĞİZ

Bayır’ın ölümünün ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan DİSK/Dev Turizm-İş Marmara Sendikası, “Mafya düzenine son vereceğiz” açıklamasında bulundu. Sendika açıklamasında, “Kadın katillerine indirim verenler, sendikal hakkını kullanan işçiyi işten atanlar, hepiniz bundan sorumlusunuz” denildi.