ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, IŞİD mensupları ve ailelerinden oluşan 17 otobüslük konvoyun Suriye çölünde sıkıştığını açıkladı.

Koalisyondan yapılan açıklamada, hala Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgedeki konvoyda bulunan kadın ve çocukların zarar görmemeleri için 'bir çözüm' arandığı belirtildi.

Koalisyonun doğudaki diğer IŞİD gruplarıyla birleşmeyi başaramayan 17 otobüslük konvoya henüz saldırı yapmadığı açıklandı.

Ancak konvoyda bir tank ve diğer zırhlı araçlar dahil IŞİD mensubu silahlı militanların yer aldığı vurgulanarak, militanların konvoyu Irak sınırına götürmeye çalıştığı belirtildi.

Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, "Konvoyu izlemeyi sürdürüyoruz. Ve (konvoyun) doğudaki diğer IŞİD birimleri ile birleşmek için yapacağı hareketi bozacağız. Oraya doğru hareket etmeyi deneyen tüm IŞİD birimlerine saldırmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Reuters'in haberine göre konvoyda 300 IŞİD mensubu ve 300 sivil bulunuyor.

Konvoyun Hizbullah ve Suriye ordusu tarafından Lübnan sınırındaki bölgeyi teslim ettikten sonra tahliyesine izin verilen gruptan olduğu belirtildi.

Koalisyon, Rus yetkililerden de konvoyun Irak sınırına daha fazla ilerlemesine izin verilmemesi için Suriye hükümetine bu yöndeki talebi iletmelerini istediklerini de duyurdu.

(Kaynak: Sputnik)