Depremin üzerinden 16 gün geçti. Bu süre içerisinde evleri yıkılan, hasar gören binlerce insan çadırlarda yaşamaya çalışıyor.

Birçok eksikliğin hâlâ giderilemediği çadır alanlarında kendi imkanıyla çadır yapanlar var.

Çadır, temiz su, ısınma gibi sorunların devam ettiği Adıyaman Fatih Mahallesi’nde depremzedelerle konuştuk.

‘ÇARDAĞA BATTANİYE ÖRTÜP KALIYORUZ’

Depremzedeler, çadır bulamadıklarından kendi çabalarıyla çözüm üretmeye çalışıyorlar. Kimi brandadan, buldukları bez ve naylon parçalarından çadır kurmaya çalışırken, kimi de parklarda bulunan çardakların etrafına muşamba ve battaniye çekerek bir barınma alanı yaratıyor.

Zozan Güneş de çardaklarda kalan depremzedelerden biri.

Evrensel’den Emine Şahin ve Özkan Zülfikar’ın haberine göre, Güneş, “Burada 9 kişi kalıyoruz. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor ama bize çadır gelmediği için bu çözümü bulduk. Nenem alzaymır hastası. Normalde onun için ayda bir kontrole gelirlerdi, bildirdik ama bu durumda kimse gelmedi. Hem burada yaşamanın zorluğu hem de hastayla ilgilenmenin zorluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

‘ODUNLUKTA 11-12 KİŞİ KALIYORUZ’

Evinde çatlaklar olan ve kontrol yapılmasına rağmen evde oturulup oturulmayacağına dair bir açıklama yapılmadığını belirten Haydar Göktaş ise akrabalarından 100’e yakın kişinin vefat ettiğini söyledi. Göktaş, “Şu an kardeşim ve benim ailem odunlukta oturuyoruz. 11-12 kişi odunluktayız. Elektrik geldi ama doğal gaz ve su hâlâ gelmedi” dedi.

“Adıyaman normale dönüyor” şeklindeki yapılan açıklamaları eleştiren Göktaş, “Daha enkazlar var. 3-5 dükkan açmış ona da ‘Normale döndü’ diyorlar. Nasıl normale dönsün? Kendi ihtiyaçlarımız olduğu zaman rica edip dükkanları açtırıyoruz” diye konuştu.

19 kişilik bir aile olduklarını söyleyen Şehmuz Gezer, “Depremden perişan olduk, zaten durumumuz yok. Tek çadırda 19 kişi kalıyorduk ikinci çadır yeni geldi. Bu şartlarda yaşamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.