Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan 15 Temmuz anma etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz’da hayatını kaybeden yurttaşların Türkiye’nin istikbalini koruduğunu savunan Erdoğan, “15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin saldırılarında 250 kardeşimizi toprağa verdik. Karşılığında istikbalimizi kurtardık. O gece 50 milyonluk Türkiye'nin geleceğini ve istikbalini kurtardık. O gece bu hilal uğruna güneşler battı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu korkaklıkla suçlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ açıklamasını eleştirdi.

Erdoğan, “Kontrollü darbe… Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir, bu ahlaksızlıktır. Dışarı çıkamıyor bu beyefendi. Tankların koruması altında Kılıçdaroğlu denen zat, Bakırköy belediyesine gidiyor. Biz Yenikapı buluşmasına bu beyefendiyi de davet ettik, bilseydim etmezdim. Bu millet senin gibi korkak değil. Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelerek programa katılan sevgili İstanbullular, ihanet girişiminin birinci yıl dönümünde meydanları dolduran aziz kardeşlerim, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bir yıl önce burada bir ihanet girişimi başlamıştı. Buraya gelen darbecilerin köprüyü kapatmasıyla, bir süredir anlam verilemeyen hareketliliğin sebebi anlaşıldı. Kendilerince, tüm dünyaya, 'artık kontrol bizim elimizde' mesajı vermek istiyorlardı. O esnada ben enerji bakanımız eşim torunlarım, Dalaman'dan bu tarafa doğru hareket etmiştik.

Milletimiz anında bu girişimin arkasında FETÖ ihanet çetesi olduğunu tespit etmiştir. Türkiye'nin bir işgal girişimine maruz kaldığını gören milletimiz hemen harekete geçmiştir.

Sayın Başbakan ve şahsımın yaptığı çağrıyla milletimiz sokakları doldurmuştur. İstanbul'da en çok kanın döküldüğü yer işte burasıdır.

Benim vatandaşımın elinde ne vardı? Bugünkü gibi bayrağı vardı. Başka ne vardı? İmanı. Öbür tarafta da o imansız darbeciler vardı. Tekbirle tankın üzerine giden bir milleti kim esir edebilir?

Geleceğine sahip çıkan milletimin tüm fertlerine teşekkür ediyorum.

15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin saldırılarında 250 kardeşimizi toprağa verdik. Karşılığında istikbalimizi kurtardık. O gece 50 milyonluk Türkiye'nin geleceğini ve istikbalini kurtardık. O gece bu hilal uğruna güneşler battı.

Burada şehitlerimize sembolik bir makam hazırladık.

Terör örgütlerini piyon olarak kullananların kuyruk acılarının çok iyi farkındayız. Terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz. Piyonları ezip geçmeden kaleleri, filleri, atları alamaz, şahı da mat edemeyiz. Önce bu hainlerin kafasını kopartacağız. Türk milleti olarak, coğrafyamızın, dünyamızın geleceğine talibiz.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ

Kontrollü darbe… Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir, bu ahlaksızlıktır. Doğru. O gece 23:15 havalimanına iniyor. Benim on binlerce kardeşim orada. Dışarı çıkamıyor bu beyefendi. Bekliyorlar görüşüyorlar. Tankların koruması altında Kılıçdaroğlu denen zat, Bakırköy belediyesine gidiyor.

‘BİLSEYDİM, KILIÇDAROĞLU’NU YENİKAPI’YA DAVET ETMEZDİM’

Biz Yenikapı buluşmasına bu beyefendiyi de davet ettik, bilseydim etmezdim. Önce olumsuz cevap verdi, son anda gelebileceğini bildirdi. Yenikapı ruhundan da hiçbir şey alamamış ki kontrollü darbe dedi. İnsan utanır utanır. Bu 250 şehidimize saygısızlıktır, hakarettir. Bu millet senin gibi korkak değil. Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir.

Kontrollü bir darbe değildi ama bu zat kontrollü bir şekilde oraya getirtilmiştir ve sadaketle hizmetini sürdürmektedir. Sen oraya CD ile gelmiş birisin.

KHK İLE İHRAÇ EDİLEN KAMU PERSONELİ

(Kamudan ihraçlar) Kamuda biz bunlara para veremeyiz, gitsin nerede çalışıyorsa çalışsın.

FETÖ'yle bağlantısı tespit edilen kuruluşlar kapatıldı, mal varlıkları hazineye devredildi. Örgütün hileyle gasp ettiği ne varsa iade edildi. Bu ihanet örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen şirketler kontrol altına alındı.

Bunlar mahkemeye çıkarken, Guantanamo'da olduğu gibi tek tip elbiseyle çıkaralım.