Halk TV yazarı İsmail Saymaz, görüştüğü AKP üyesi eski bir milletvekilinin 15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonuna ilişkin olarak, "Komisyonun bir evresinde Elitaş devreye girdi, raporun yayınlanmaması için özel çaba sarf etti" dediğini aktardı.

Saymaz yazısında, "Halen AK Parti üyesi olan eski bir milletvekili "TBMM'nin en iyi raporlarındandır" dedi, telefon sohbetimizde. 'AK Parti'nin lehineydi. FETÖ'nün AK Parti'nin çok daha öncesinden beri süregelen bir örgütlenme olduğu ortaya kondu' diye ekledi. 'O halde neden yayınlanmadı?' diye sordum. Şöyle devam etti: 'Komisyonun bir evresinde Elitaş devreye girdi. Özel çaba sarf etti raporun yayınlanmaması için. Meclis başkanına baskı yaptı. Reşat Petek, yayınlanması gerektiğine dair ısrar etmesine rağmen Elitaş her seferinde devreye girdi.' 'Neden?' diye sordum. Dedi ki: 'Hiçbir neden söylemedi. Normalde komisyon üyelerine açıklama yapması lazım, şu nedenlerden sakıncalı görüyoruz, diye.'  AK Partili kaynağım, komisyon üyesi olan AK Partili bir milletvekilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Raporun yayınlanmasını engellemeye çalışıyorlar. Lütfen, yayınlansın' diye haber mesaj gönderdiğini anlatıyor. Kaynağım, 'Cumhurbaşkanı da ikna edildi. Rapor kadük oldu' diyor" ifadesini kullandı.

Saymaz şunları kaydetti:

"Yineledim: "Elitaş, neden engellesin?"

Şunları söyledi:

"Elitaş, Kayseri'de FETÖ'cüleri karakoldan, savcının elinden alan bir adam. Epey bir FETÖ'cü kurtardı. Bu rapor, FETÖ'nün ipliğini A'dan Z'ye pazara çıkarıyordu. Bu adam özel çaba gösterdi. Altını çiziyorum. Cumhurbaşkanını da ikna etti."