15 Temmuz gecesi mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı'na çıktığı ileri sürülen Şerife Boz’a, AKP'den milletvekili aday adayı olması üzerine yine 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Mustafa Canbaz’ın oğlu Alparslan Cambaz “dolandırıcı” suçlamasında bulundu.

Darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı'na çıktığı belirtilen ve direksiyon başındaki fotoğrafıyla tanınan Şerife Boz, AKP'den milletvekili aday adayı oldu ve başvuru formundaki görev kısmına "15 Temmuz kahramanı" diye yazdı.
 
Yapılan bu başvuru sonrası Boz hakkında dikkat çeken itham ve suçlamalarda bulunuldu. Bu itham ve suçlamalarda bulunan isim ise, yine 15 Temmuz gecesi İstanbul Çengelköy’de açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Canbaz. 
 
Sosyal medya platformu Twitter’da “delikanlı ihtiyar” kullanıcı adlı hesabından paylaşımlarda bulunan Alparslan Canbaz, AKP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Boz’a “dolandırıcı” suçlamasında bulunup, hakkında dava açmaya hazırlandıklarını belirtti.
 
Canbaz’ın sosyal medyada gündem olan milletvekili aday adayı Boz’a yönelik o paylaşımları şöyle: 
 
“16 Temmuz'da KUTLAMA ALANINA kendi kullanmadığı kamyonla gidip orada sürücü koltuğuna oturarak gazeteye poz veren, düzmece bir gazilikle milleti aldatıp her yerden para yardımı alan ve rezilliklere doymak bilmeyen bu dolandırıcıya şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.
 
Siz şaşırıyorsunuz ya hani, bende artık yok o. Hiçbir şeye şaşıramıyorum. Ha bir de, daha şaşıracağınız çook mesele var. 15 Temmuz gazilerinin sayısı her geçen gün artıyor. 3 bine yaklaştı en son. Döviz gibi, maşallahı var.
 
 "Madem bunlar oluyor, şehit aileleri niye suskun?" diyenlere az evvel aldığım bir mesajla cevap vereyim. Konuşsalar onların bile FETÖ'cü ilan edildiği bir ortam var? Yaşatılanlardan ötürü kendi yorgunlukları kendilerine yetiyor zaten. Bazısı konuşuyor da ama duymak isteyen kim? Şerife Boz, yalanlarına ortak ettiklerinden aldığı güçle karşısındaki kişiye şak diye "Vatan haini" suçlamasını yapıştırırken.. Bu dili kimlerin kullandığı ve kullanabileceği malum. Görmek isteyen için her şeyin delili ortada. Daha somutları da vakti geldiğinde ortaya çıkacaktır.”
 
BİR İSİM DAHA SUÇLADI 
 
Alparslan Canbaz’ın tepkisini gösterdiği bu paylaşımlarının ardından yine 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde helikopterin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden Cuma Dağ’ın oğlu Ahmet Yavuz Dağ da Twitter’da paylaşımda bulundu. 
 
Dağ, “SahtekarsınŞerifeBoz” etiketiyle yaptığı paylaşımda “Bizim şehitlerimizin adını kimseler bilmez hatırlamazken bu karaktersiz kadını herkes Nene Hatun belleyip adını hatmetti. İşte zoruma giden bu ve bu kadını kim parlattı kim patlamasına imkan verdiyse hakkımız olsun haram… Almayın mazlumun ahini çıkar aheste” diye yazdı.