PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'taki protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Protesto gösterileri ile ev baskınları sırasında 60'ı aşkın kişi gözaltına alınırken, gözaltı sayısının artma olasılığı olduğu söyleniyor.  

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylar sırasında 15 kişi, Silopi ilçesindeki ev baskınlarında 8, İdil'deki eş zamanlı baskınlarda ise 3 kişi gözaltına alınırken, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 10 genç, Nusaybin ilçesinde ise 3 kişi gözaltına alındı.

Van'daki yürüyüş sırasında Cumhuriyet Caddesi üzerinde polis bir kişiyi gözaltına alırken, Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak'ta ise sabah erken saatlerinde yaşanan olaylarda en az 9 kişi gözaltına alındı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde bir grup gencin düzenlediği protesto eylemine müdahale eden polis 6 kişiyi gözaltına aldı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yapılan ev baskınlarında iki genç PKK bayrağını astıkları iddiası ile gözaltına alınırken, Ağrı'nın Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, eski bir davasında cezası kesinleştiği gerekçesiyle makamında gözaltına alındı.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi'nde sabaha karşı yapılan ev baskınlarında ise 4'ü çocuk 5 kişi gözaltına alındı. 

Bu arada Nusaybin'de önceki gün gözaltına alınan 9 çocuktan 7’si tutuklandı. Tutuklanan çocukların, polis aracına bindirildiği sırada slogan attıkları gerekçesiyle polis tarafından darp edildiği öğrenildi. (ANF)