Şırnak'ın Cizre ilçesinde halkla dayanışmak amacıyla başlatılan "Bir buzdolabı, bir çamaşır makinesi" kampanyası kapsamında ilçeye gönderilen 120 buzdolabına ilçe girişinde polisler tarafından el konuldu.

Alikar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Cizre halkına gönderilen buzdolaplarını taşıyan kamyonlar, ilçe girişinde oluşturulan arama noktasında durduruldu. Kamyonlara trafik cezası kesildi.

El konulan buzdolaplarının ise emniyetin kullandığı Yediemin deposuna götürdüğü belirtildi. (Şırnak/DİHA)

***

Evet sevgili okur yazar okuyucu birliği; yukarıda okuduğunuz haber aynen yazıldığı gibi gerçekleşmiştir. Haberi alır almaz detaylarını araştırmayı bir vatandaşlık görevi bildim, sonuçta TC kimlik numarası olan bir insanım ve benim de bu ülkeye mutlaka hizmet etmem gerekli.

Peki gelelim asıl konumuza. Nedir bu 120 buzdolabı, kimdir, necidir, kimlerindir? Ülkede bu kadar ilçe dururken Cizre’ye gönderilmesi sizce de manidar değil midir?

Kafamda televizyon programlarındaki güvenlik uzmanlarını adeta çatlatacak fikirlerle araştırmaya koyuldum. Bakın ülkenin bölünmez bütünlüğüne nasıl darbe vurulmuş.

Konu ile ilgili resmilerin açıklaması;

“Efendim şimdi malumunuz Cizre denen ilçemiz tüm iç dış mihrak, odak, paralel, terör gibi tüm unsurlardan tüm ilçe yerle bir edilerek, hatta insan yakılarak temizlendi. Tabi sözde duyarlı bazı sözde vatandaşlar sözde yardım kampanyası adı altında sözde 120 buzdolabını sözde kamyonlara yükleyip sözde Cizre’ye gönderiyorlar.

Bu durumu ihbar alan güvenlik güçlerimiz ve ticaret bakanlığımız anında müdahale etmiştir. Şimdi yakılmış yıkılmış talan edilmiş bu güzide ilçemizin ticaret hayatını normale döndürmek adına, keza vatandaşlarımızın her gün alışveriş yapması için ve sağlıklı yaşam için yürümelerini teşvik etmek adına bu buzdolaplarına el konulmuştur. Elektrik tasarrufu sağlanarak vatandaş günlük alışverişe yönlendirilmiştir. Her kim ki diyorsa bunlar halkına eziyet ediyor onlardan ala yalancı yoktur”

Bununla bitmiyor bakınız; SABAH AKŞAM her vAKİT KARAR veren tüm TÜRKİYE gazetelerinde haber edilen olay:

“Paralel yapı ve bölücü örgüt Cizre’ye 120 buzdolabı sokmaya çalıştı. Buzdolaplarının içinde Sırp, Rus marka olanların olması çok manidar”

Sosyal medyada yapılan bazı yorumlar:

Twitter;

@akvatan "neden benim evimdeki buzdolabına el koymuyorlar”

@haziranbahcesi "o buzdolaplarına el koyulduysa islam şemsiyesini savunanlar yüzündendir”

@tc. capulist “gezi’deki buzdolabı ile Cizre’deki buzdolabı aynıdır diyemezsiniz”

@hepimizkardes “benim komşularımın da buzdolabısı var”

@hedef3071 "başörtülü bazılarımız üniversitelere alınmazken bu buzdalabı sevdalıları o zaman nerdeydi”

@antiemperyal "olay sadece buzdolabı değil anlamadın mı?”

@thecemat "bugün o buzdolapları oraya gidiyorsa müzakere masasına oturanların eseridir”

@kurdistani "o buzdolapları gözaltına alınmışsa işte bunlar hep devletsizlikten”

@ülkecehareket "yetmez evdeki ütülere, cımbızlara da el koyulsun"

@vatanpart "buzdolabına sahip çıkan bütün hdpli vekiller asılmalı"

Facebook paylaşımları;

Uyuma Türkiye "Cizre'de görev yapan ve ismini vermek istemeyen odacı; komşumuzun amcasının dayısının oğlunun kirvesinin yazlıktan arkadaşıymış. Onun anlatımına göre buzdolaplarının içinde rusya, ermenistan, isveç, çin, ermenistan'a istihbarat sağlayan uzaktan kumandalı yakından üflemeli casusluk cihazları yakalanmış. Uyuma Türkiyem, çift gidişli yollarına sahip çık"

Sokak röportajları;

"Sizce buzdolabı olayını kim yapmıştır?

-PARELEL YAPI!

-Neden?

-BİLMİYOM AMA PARELEL YAPI YAPMIŞTIR "

. . . bakanlık önünde buzdolabı eylemi;

Protestocular: “Buzdolapları yalnız değildir”

Korumalar: AAAAAHHHHOOOOÖĞĞĞ

TARAFLARIN BÖLGESİ PROGRAMI

Sunucu: Neden buzdolapları Cizre'ye sokulmaya çalışıldı, demokrasi ve ekonomik olarak öne çıkan ülkemize ve iktidara nasıl bir tuzak kuruldu? Bölgenin ve iktidarın bir vekili olarak sizin yorumunuz nedir?

Vekil:  Efenim şimdi fotoğrafın taamına bağtığımızda olayın aslı şudur, fazle ve illeri demrokrasiyi sindiremegenlerin nasıl qomplo qurarırım diye yabtiği elyemdir.

Cizre'de bir duvar yazısı: "BUZDOLABINA KURTUN DİŞİ DEYDİ, GARAMAN GONYA KIRMASI"

***

İşte, sokaktan ve medyadan bazı gerçekleri okuma fırsatını bir kez daha yakaladınız. Yollarımızın duble olduğu, inşaat sektörünün Toki Özel Hareket tarafından şenlendirildiği bu güzide zamanda herkesi bir kez daha evdeki buzdolabına sahip çıkmaya davet ediyorum.