Depremde 10 yakınını kaybeden vatandaş, Yunus Kaya'nın halen yakalanmamış olmasını Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Nurdağı'nda yaptığı inceleme sırasında Ünal Yıldırım adlı bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “Sayın Cumhurbaşkanım sizinle görüşmek istiyorum” diye bağırarak elindeki şikayet mektubunu vermek istedi. Korumalar “Verin biz veririz” derken, Erdoğan şikayetçi vatandaşa dönerek konuşmasını dinlemeye başladı.

Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanım burada CCK Konutları diye, burada bir müteahhit iş yaptı. Yaptığı konutların hepsi yerle bir oldu. En büyük darbeyi ilçemizde CCK Yunus Kaya diye bir kişi. Bu kişi de şu an yakalanmadı” dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan yanındaki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u göstererek, “Murat Bey ilgilenecek” dedi.

Şikayetçi vatandaş daha sonra, “Cumhurbaşkanım bir şey söyleyeceğim. Valimiz de burada. İki saniye görüşmek istiyorum" diye devam etti.

AKP Nurdağı Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Yunus Kaya'nın sahibi olduğu CCG İnşaat'ın yaptığı konutlarda oğlu, gelini ve 4 yaşındaki torununun da aralarında bulunduğu 10 yakınını kaybettiğini belirten Ünal Yıldırım, Sözcü'ye şunları söyledi:

"İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'YA DA SÖYLEDİM"

"Bu kişinin yaptığı 5 bina ilk depremde yerle bir oldu. Ama, gözaltına alınmadı. Daha sonra durumu koordinatör olan Mardin Valisi Osman Demirtaş'a bildirdik. Vali Bey, görevli emniyet müdürünü çağırarak Yunus Kaya'nın gözaltına alınması talimatını verdi. Sonradan Kaya'nın ifadesi alınıp serbest bırakıldığını duyduk. Bunu Cumhurbaşkanımıza şikayetim sırasında yanımızdaki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kulağına da söyledim.

"BAKAN BEY GEREKENİN YAPILACAĞI YOLUNDA ŞEREF SÖZÜ VERDİ"

Ayrıca, depremin ilk üç gününde Yunus Kaya'nın bir Gaziantep Milletvekilinin arabasında olduğunu da anlattım. Bu milletvekilinin ismi şikâyet dilekçemde de yazılı. Bakan Bey gerekenin yapılacağı yolunda şeref sözü verdi. Ayrıca şikâyet mektubumuzu da Binali Yıldırım Bey, Cumhurbaşkanımıza ileteceği sözü vererek aldı."

Halen aranmasına devam edilen müteahhit Yunus Kaya'nın Nurdağı Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Ökkeş Kavak'ın başkan seçilinceye kadar yönetim kurulu başkanlığını yapıp daha sonra kardeşi Osman Kavak'a devrettiği Kavak İnşaat ile de yapı ortaklığının bulunduğu ortaya çıktı.

CCK ve Kavak İnşaat Yapı Konut Ortaklığı'nın Elit Park Konutlarını yaptığı, Osman Kavak'ın da çok sayıda yakınıyla birlikte depremde yaşamını yitirdiği belirtildi.