10 Ekim 2015 tarihinde Emek ve Demokrasi Güçlerinin Ankara Garı’nın önünde düzenlemek istediği mitinge bombalı saldırı gerçekleşmişti. Saldırı 102 kişinin hayatını kaybetmesine, yüzlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Yüzlerce yaralıdan biri de 24 yaşındaki bir öğretmen adayı olan Cafer Altun’du.

Cafer Altun, 10 Ekim Ankara patlamasında bir bacağını kaybetti.

Cafer, hayattan ve öğretmenlikten vazgeçmedi. Yarım kalmış adımlarını tamamlayabilmesi için bir proteze ihtiyacı var. Bu protezin ve yapılacak işlemin toplam maliyeti ise 26 bin dolar.

On Ekim Dayanışması, Cafer’in tedavisi amacıyla internet üzerinden dayanışma kampanyabaşlattı.

Dayanışma kampanyasına buradan katkı sunabilirsiniz.

NE OLDU?

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nın önünde barış mitingi için toplanmış binlerce insanın arasında, IŞİD tarafından ard arda patlatılan iki bomba 102 kişinin ölümüne, yüzlercesinin de yaralanmasına yol açtı.
 
24 yaşında, bir öğretmen adayı olan Cafer Altun, patlamanın ardından hastaneye götürüldü. Öldü sanıldığından, hastanede ayrı bir bölüme kondu. Bir doktor tesadüfen nabzının attığını fark etti ve Cafer bir dizi operasyon sonucu hayata döndürüldü.
 
Cafer, aylardır patlamanın bedeninde bıraktığı hasarların etkileriyle mücadele ediyor; işitme yetisi zayıfladı, sağ gözü artık daha az görüyor ve vücudunda halen onlarca şarapnel parçası var.
 
Cafer Altun patlama esnasında sağ bacağını kaybetti.

(Demokrat Haber)