Ak Parti-Cemaat savaşında Cemaat’ten yana duran Bugün Gazetesi çok çarpıcı bir haber imza attı. Emine Açar’ın haberinde yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gözaltına alınıp bırakılan Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, "Soruşturma hayırlı, gün gelecek güller açacak" dedi ve dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, son günlerde yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ülke ekonomisine zarar verdiği iddialarını kabul etmediğini söyledi. Türk ekonomisinin 3-5 kişinin tutuklanmasıyla çökmeyecek kadar güçlü olduğuna dikkat çeken Turanlı şöyle konuştu:

"Ben yıllarca işadamının iş yaparken bürokrasi engeline takılmasına karşı geldim. İşadamı alnının akıyla yatırım yaparken aracıya ihtiyacı yok dedim. Ama kimse beni dinlemedi. Ben aracılara karşı geldiğim için yatırım izinlerimin süresi 5-7 yıl arasında sürdü. Bu sistem uygunsuz kararlar alıp işadamından ayrıca para kesiyor. İşadamı rüşvet vermez. Rüşvet veren ise işadamını bırakın devleti gasp ettiği için insan bile olamaz. Yolsuzluk yapan çıksın ve yargıya zaman kaybettirmeden suçunu itiraf etsin. 10 belediye benden uygunsuz 20 milyon lira aldı. Davaları kazandım. Her şey kayıt altında."

10 YILDIR RUHSAT ALAMIYORUM

Bundan sonra işverenlerin başka işlerle zaman kaybetmeyeceğini belirten Turanlı 2014 iş projeksiyonunu ise şu sözlerle özetledi: "2014 yılında toplam büyüklüğü 1 milyar dolar olacak projelerin inşaatına başlayacağız. Bu yatırımımızın 300 milyon eurosu, Kıbrıs Havalimanı için yapılan kısmını oluşturacak. Seyrantepe'de yeni konut projemiz var. Etiler'de imarlı 3 dönüm arazim var. Buraya otel, hastane ya da huzurevi yapmak istiyorum fakat 10 yıldır ruhsat alamıyorum. Fikirtepe'de 2 ada üzerinde proje çalışmalarına başlıyoruz. Haydarpaşa'da yapacağımız otel yatırımı için izinleri aldık."

SORUŞTURMAYI BAŞLATANLARA HELAL OLSUN

Son yaşananların aydınlık günlerin habercisi olduğunu belirten Turanlı "Soruşturmayı başlatan, takip eden savcılara, polislere de helal olsun. Tabii ki ortada bir suç varsa bakandan habersiz oğlunu alacaklar. Bu demokrasinin gereğidir. Er geç adalet yerini bulacaktır" açıklamasında bulundu. Gözaltına iki yanlış belge sebebiyle çağrıldığını, doğrularını gösterip serbest bırakıldığını söyleyen Turanlı, "Bence soruşturma hayırlı. Gün gelecek güller açacak. Ben düzenin değişeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN ERDOĞAN BAYRAKTAR KİŞİLİKLİDİR

Atamalara ilişkin de görüş bildiren Turanlı, "Devlette önerilerle insan atıyorlar, oysa görev hak edene verilmeli, çünkü bedelleri ağır oluyor. İstifa eden Bakan Erdoğan Bayraktar kişiliklidir. İnşallah dava erken sonuçlanır. Zulüm içinde yaşıyorum" dedi.

İŞİNİ DOĞRU YAPAN ÖDÜLLENDİRİLMELİ

Turanlı, soruşturma sürecine ilişkin de şu serzenişlerde bulundu; "Sorguya kesinlikle evet diyorum. Hiçbir itirazım yok. Ancak suçu kesinleşmemiş kişileri polis, en azından o kişilerin yaşlı anneleri, küçük çocukları üzülmesin diye apar topar almamalı. Kronik rahatsızlıkları olanlara ihtimam gösterilmeli. Soruşturmada adı geçen kurumlarda çalışanların hatırına kurumların itibarı zedelenmemeli. İşini doğru yapana devlet işyerini ziyaret ederek plaket vermeli, ödüllendirmeli."