İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında gözaltına alınan ve üç gündür haber alınamayan Adnan Özkaçmaz ve 7 kişi bulundu. 8 kişinin 3 gün boyunca bir depoda tutulduğu ve sosyal medyada gündem olmaları sonucu serbest bırakıldığı açıklandı.

BirGün'e konuşan Özkaçmaz şunları söyledi:

"1 Mayıs akşamı saat 10’da İstiklal Caddesi’nde 7 kişiyle birlikte gözaltına alındım. Bizi Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde boş yer olmadığını söyleyerek bir depoya götürdüler. Depoya sivil polis arabası ve sivil polislerle birlikte götürüldük. Hiç emniyet ve karakola götürülmeden ve gözaltı kaydı alınmadan depoda tutulduk. Bize hiçbir şey sorulmadı, bizi depoya bıraktılar bir tane nöbetçi polis kaldı ve kapıları kapatıp gittiler. Gözaltına alındığımız sırada plastik kelepçeler taktılar. Bugün sabah 8 sıralarında serbest bırakıldık. Serbest bırakılmadan önce bizi ikişerli şekilde arabalara koydular. Ben Antalya’dan geldiğim için İstanbul’u iyi bilmiyorum. Serbest bırakıldığımda bir kişiye nerede olduğumu sordum. Balmumcu’da olduğumu söyledi ve yakınımda karakol vardı."

GÖZALTI LİSTESİNDE İSMİ YOKTU

Avukatlar, Adnan Özkaçmaz'ın bir yakınına mesaj atarak gözaltına alındığını bildirdiğini, ancak kendisinden günlerdir haber alamadıklarını açıklamıştı. Avukatlar, Özkaçmaz’ın 1 Mayıs günü bir yakınına mesaj atarak, gözaltında olduğunu ve bodrum katında tutulduğunu bildiren bir mesaj attığını, bunun üzerine Vatan Emniyet’te gözaltında tutulanların listesine baktıklarını ancak bu isimde birine listede rastlamadıklarını, polislerin böyle bir ismin gözaltına olmadığı yönüne kendilerine yanıt verdiğini de belirtmişti. Adnan Özkaçmaz’dan 3 gündür haber alınamadığını söyleyen avukatlar, durumdan endişe ettiklerini kaydederek durumu milletvekillerine iletmişti.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİ UYGULAMASI'

Özkaçmaz'ın gözaltına alındığını kamuoyuna duyuran Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından, "İşte 'Gözaltında kayıp' vakalarının habercisi 'İç Güvenlik Paketi' uygulaması: 3 gün depoda tut, hiçbir kayıt tutma, sonra serbest bırak." yorumunda bulundu. (BirGün, Evrensel)